вівторок, 27 лютого 2007 14:08

Олександр Абдулов зіграв театрального освітлювача

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  2005-го Станіслав Говорухін приїжджав у Київ на фестиваль ”Кіновернісаж. Богдан Ступка запрошує друзів”
2005-го Станіслав Говорухін приїжджав у Київ на фестиваль ”Кіновернісаж. Богдан Ступка запрошує друзів”

Прем"єра комедії 70-річного Станіслава Говорухіна "Артистка" відбулася в понеділок у російському місті Ханти-Мансійськ на V Міжнародному фестивалі кінематографічних дебютів "Дух вогню".

Перед входом до місцевого клубу дитячих та юнацьких фільмів "Твоє кіно" режисер міркував:

— Не уверен, что современная публика улыбнется хоть одной шутке. Сегодня совсем другой юмор — нужно, чтобы у кого-то штаны упали или кто-то в окно вывалился. Я создавал этот фильм для людей советской школы.

Проте після закінчення картини режисерові аплодували стоячи і кричали "Браво!".

— Покажу "Артистку" і в Україні, — каже Говорухін.

У прес-службі каналу "1+1" нам повідомили:

— Можливо, "Артистка" вийде на екрани наприкінці березня.

Стрічка розповідає про 30-річну театральну актрису Анечку. Її грає москвичка Євгенія Добровольська, 42 роки. Анечка талановита, але нещаслива. Мріє зіграти королеву Гертруду в "Гамлеті". Але на цю роль уже претендує театральна прима. В Анечку закоханий сусід по комуналці, театральний освітлювач Босякін — Олександр Абдулов, 53 роки. Однак жінка симпатизує вченому-паразитологу Вікентію — 39-річний Юрій Степанов. Вікентій та акторка знайомляться в спільної подруги Муськи. Її грає 34-річна Марія Аронова.

Актриса знепритомніла від недоїдання

— П"єсу "Артистка" мені приніс автор Валерій Мухарьямов, — згадує Говорухін. — Вона була так легко написана, що я подумав: і знімати буде легко. Але багато епізодів перезнімали по кілька разів. Наприклад Абдулов іноді вставляв слова від себе. Я кричав: "Наступного разу приходь із вивченим текстом!" А він жартував: "Якщо запросите, обов"язково прийду".

Стрічку знімали на "Мосфільмі". Виконавиця головної ролі Євгенія Добровольська часто приходила з дітьми: 15-річним Миколою від шлюбу з актором Михайлом Єфремовим та 5-річним Яном — подейкують, від актора Костянтина Хабенського.

— Діти мені підказували на вушко, як краще грати, — каже актриса.

Спочатку на головну роль Говорухін хотів запросити акторку Світлану Ходченкову, 23 роки. Вона знімалася в його картинах "Благословите женщину" і "Не хлебом единым". Для зйомок в "Артистці" Світлані треба було схуднути. Вона сіла на дієту. Одночасно її запросили  в російське телешоу "Танці на льоду". Від недоїдання на репетиції знепритомніла — впала й отримала черепно-мозкову травму. У "Танцях на льоду" Світлану замінила телеведуча Ліка Кремер. А Говорухін на головну роль в "Артистці" запросив Євгенію Добровольську.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Абдулов зіграв театрального освітлювача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі