середа, 14 травня 2008 17:02

Олег Тістол малює пальми на старих шкільних зошитах доньки

Виставка художника 47-річного Олега Тістола "Ю.Бе.Ка" присвячена Південному берегу Криму, проходить у столичній галереї "Колекція" на вул. Паньківській, 8.

По галереї розвішано зо два десятки картин, які художник малював у Ялті та Гурзуфі з минулої осені до цьогорічної весни. На всіх зображені пальми: на тлі будівель, моря, східців, кафе, мостів і навіть на списаних аркушах зі шкільних зошитів.

— Пальми для мене — райський символ, — каже художник.

У правій залі галереї — напівфотографії. Кольорові знімки пальм надруковані на аркушах списаних зошитів із української мови, хімії, фізики та геометрії, які у сьомому-восьмому класах вела донька художника. Зараз вона навчається в 9-му.

— Аркуш зошита засовую в принтер і в комп"ютері друкую на ньому фото, — пояснює Олег Тістол. — Для моєї доньки школа — це кошмар. А для мене Крим — радість. Тому я поєднав оцей кошмар із радістю. Тепер доньці приємно дивитися на свої старі зошити. Колись робив щось подібне з її шкільним щоденником.

— Художник поетизує буденність, і вона набуває святкової екзотичності, — говорить мистецтвознавець Галина Скляренко. — Ця екзотика нагадує мені канікули, відпочинок серед добре знайомих пейзажів.

Олег Тістол — учасник престижних бієнале в італійській Венеції та в бразильському місті Сан-Паоло. Його картини є в музеях та мистецьких центрах Нідерландів, Швейцарії, Росії, Норвегії, України й у приватних колекціях Великої Британії, Бельгії, Ісландії, США. Картини Тістола коштують від $12 тис.

Виставка "Ю.Бе.Ка" в галереї "Колекція" триватиме до 30 травня. Вхід безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «Олег Тістол малює пальми на старих шкільних зошитах доньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі