середа, 09 липня 2008 18:18

Олег Лисій на "Цвіті папороті" виграв "шевроле"

Автор: фото: Іван КОПИНА
  Олег Лисій із дипломом переможця фестивалю ”Цвіт папороті” й ключами від ”шевроле”
Олег Лисій із дипломом переможця фестивалю ”Цвіт папороті” й ключами від ”шевроле”

15-й фестиваль української патріотичної пісні "Цвіт папороті" відбувся минулого тижня у Стрию на Львівщині. Його присвятили 100-річчю Степана Бандери, яке відзначатимуть  1 січня 2009-го. Патронував дійство нардеп-"бютівець" Віктор Швець, 54 роки. Переможці отримали цінні подарунки вартістю від 5 до 10 тис. грн. Прем"єрка Юлія Тимошенко, 47 років, встановила гран-прі — автомобіль "Шевроле Авео".

Конкурсантів два дні прослуховували в міському Народному домі. У неділю на Співочому полі поблизу Стрия відбувся гала-концерт. Організатори запросили київські гурти "Мандри" і "Тартак". До півночі їздили маршрутки. Таксі з центру до Співочого поля коштувало 15 грн.

— Щороку на фестиваль приходило до півсотні заявок, — розповідає голова міського відділу сім"ї та молоді Оксана Лесишин. — Цього року отримали понад 100 листів. Після першого туру журі половину відсіяло.

Віктор Швець також установив нагороду для учасника, який не є етнічним українцем, але співає українською. Але цього року співаків-неукраїнців на "Цвіті папороті" не було.

— Щоб приз не їхав назад до Києва, вирішили віддати його дуету з Моршина — Ірині Луців і Наталі Рєзнічук. Голова журі Ніна Матвієнко, 60 років, сказала, що зал плакав протягом конкурсу двічі — коли співав переможець і ці дівчата, — додає Лесишин.

Сцену спорудили на березі річки Стрий. Поряд на постаменті стоїть червоне "шевроле", перев"язане великим бантом. Казали, що приз вручатиме сама Юлія Тимошенко. Проте переможця оголосив Швець. Тимошенко в суботу проводила екстрене засідання уряду, присвячене змінам до бюджету.

Гран-прі отримав 23-річний Олег Лисій зі Стрия. Він навчається у Київському театральному інституті ім. Івана Карпенка-Карого.

— Я з 12 років співаю, — розповідає. — Найбільший приз, який мав до цього, — фотоапарат, у Новояворівську на фестивалі "Молода Галичина". На "Цвіті папороті" у перший конкурсний день виконував пісню "Минає день" Миколи Мозгового. А в другий — "Чужину" на слова Олександра Засухи і музику Олександра Присіченка. Це про наших земляків, які поїхали на заробітки за кордон.

Для виступу Лисій підготував декорації.

— "Цвіт папороті" — це не конкурс вокалістів. Тут важлива й акторська майстерність. Для виконання "Чужини" придбав червоно-білі стрічки, якими загороджують територію, коли трапляється аварія. Зробив із них такий собі паркан, що мав символізувати кордон. Привіз театральне освітлення, замовив вітер, щоб на мене дув. На сцені мені допомагали вісім друзів.

Олег Лисий не має водійських прав.

— Вирішив здавати на права. Машину не віддам нікому, — каже співак "ГПУ".

Вів гала-концерт лідер гурту "Тартак" Сашко Положинський, 36 років. Каже, колись також брав участь у конкурсах.

— Якось переміг у жанрі "Гумор і сатира" на фестивалі "Перлини сезону" у Запоріжжі. Читав монолог, який придумав для своєї команди КВН. Отримав приз — спортивний костюм, який виявився для мене замалим.

Зараз ви читаєте новину «Олег Лисій на "Цвіті папороті" виграв "шевроле"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі