середа, 23 травня 2007 16:10

"Океан Ельзи" на літо йде зі сцени

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Святослав Вакарчук і бас-гітарист ”Океану Ельзи” Денис Дудко на концерті в столичному Палаці спорту
Святослав Вакарчук і бас-гітарист ”Океану Ельзи” Денис Дудко на концерті в столичному Палаці спорту

22 травня в столичному Палаці спорту гурт "Океан Ельзи" презентував новий диск "Міра". Група вже дала концерти у Вінниці та Львові.

— Через проблеми з інструментами виступи не вдалися, — каже 32-річний соліст гурту Святослав Вакарчук. — Ми у Вінниці не змогли виконати дві нові пісні, а у Львові — одну. Сьогодні віддамося на повну, бо Київ — це наймасовіший концерт, хоча Львів і рідне місто. У Львові грали на стадіоні "Україна", виходили на біс аж чотири рази! Кажуть, місто Лева давно не збирало стільки глядачів і слухачів.

Концерт у Києві розпочався на годину пізніше. Музиканти "Океану Ельзи" нервово ходять за сценою і п"ють чай. Біля службового входу стоїть дівчина Святослава — київська стилістка Ляля Фонарьова — і розмовляє по телефону. Кажуть, Вакарчук одружується з нею цього літа. Однак співак заявив, що цих чуток коментувати не буде.

За пивом до лотка на другому поверсі палацу підходить 47-річний шоумен Анатолій Вексклярський, відомий як діджей Толя:

— Квиток мені подарували, — каже він "ГПУ". — Я дуже ціную "Океан Ельзи". Але новий альбом? Не хотів би його коментувати, добре? — кривиться Толя.

"Океани" грали дві години. У залі була температура +34°С. Люди постійно виходили з танцмайданчика провітритися. Деякі купували холодне пиво і прикладали до щік.

У залі була температура плюс 34

Під час виступу гурт зробив ще дві прем"єри. Це сольні композиції клавішника Мілоша Єліча та бас-гітариста Дениса Дудка. Вкупі вони називаються "Роздуми".

Виконували старі пісні в новій обробці та всі з нового альбому. Після старих пісень Вакарчук повторював:

— Ну, згадали молодість. Повернемося до сучасності!

Зал був заповнений, адже квитки коштували досить дешево за київськими мірками — від 75 до 300 грн.

Вакарчук був одягнений у білу сорочку та джинси. Традиційно на мікрофоні висів шалик. Цього разу — червоного кольору. Вже після кількох пісень співак розстібнув сорочку і до кінця концерту співав топлес. На завершення виконав пісню "Дякую".

— Ми боялися співати пісню "Моя мала", — каже Славко. — Вона занадто повільна. Але пішла чудово. Дивує те, що альбом продається тільки місяць, а люди вже знають усі слова.

На запитання журналістів, чи правда, що група розпадається і виступати більше не буде, Вакарчук знехотя каже:

— Ми не робимо таких голосних заяв. Але після виснажливих років безперервної праці справді зробимо тривалу перерву в концертній діяльності. Щоб зосередитися на студійній роботі з іншими виконавцями та продюсуванні молодих артистів. Треба навчати і молодих.

У рамках туру заплановані ще 23 концерти. Сьогодні група виступить у запорізькому Палаці спорту, а закінчиться українське турне 26 червня в Севастополі, звідки гурт вирушить до Америки.

Зараз ви читаєте новину «"Океан Ельзи" на літо йде зі сцени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі