понеділок, 21 липня 2008 15:18

Новий мультик про Простоквашино покажуть через рік

  У новому мультфільмі про жителів села Простоквашино з’явиться новий персонаж — тітка дяді Федора — полковник у відставці Тамара Ломова-Бамбіна
У новому мультфільмі про жителів села Простоквашино з’явиться новий персонаж — тітка дяді Федора — полковник у відставці Тамара Ломова-Бамбіна

Продовження мультиплікаційної трилогії "Трое из Простоквашино", "Каникулы в Простоквашино", "Зима в Простоквашино" на екрани вийде в серпні наступного року. Нову серію про пригоди 6-річного хлопчика дяді Федора, кота Матроскіна, пса Шарика, корови Мурки й бичка Гаврюши на московській студії "Союзмультфільм" знімає режисер Олена Баринова, 56 років.

— Ми зберегли місце дії й героїв фільму, та в нас з"явиться новий персонаж, — розповідає мультиплікатор. — На відпочинок до села Простоквашино приїде тітка дяді Федора — полковник у відставці Тамара Ломова-Бамбіна. Із собою вона привезе піаніно, твердо вирішивши зробити із хлопчика музиканта.

Персонажів мультфільму Матроскіна та Шарикова озвучуватимуть ті ж актори Олег Табаков і Лев Дуров. Листоноша Пєчкін заговорить голосом Олександра Панкратова-Чорного.

— Після покійного Бориса Кузьмича Новікова (який озвучував Пєчкіна в попередніх серіях. —"ГПУ") важко було входити в цей характер. Тому режисер одразу сказав копіювати не треба, шукатимемо новий образ, — каже артист.

Пішла з життя й актриса Марія Виноградова, яка озвучувала дядю Федора. Нині головний герой говоритиме голосом Ольги Шорохової. У попередніх серіях ця актриса озвучувала галченя Хватайка. Із віком голос Валентини Тализіної став занизьким, тому замість неї маму дяді Федора Риму озвучить донька актриси Ксенія.

Режисер Олена Баринова колись працювала аніматором на студії "Київнаукфільм". Відома мультфільмами: "Золоте курча", "Савушкін, який не вірив у дива".

Перший 19-хвилинний мультик за мотивами повісті дитячого письменника Едуарда Успенського "Дядя Федір, пес і кіт" 1978 року зняв режисер Володимир Попков. Наступні серії вийшли 1980-го та 1984-го.

Зараз ви читаєте новину «Новий мультик про Простоквашино покажуть через рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі