неділя, 15 квітня 2007 17:05

Неллі Уварова привезла до Києва фільм "Я залишаюся"

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Неллі Уварова піднялася на сцену в київському кінотеатрі ”Україна”
Неллі Уварова піднялася на сцену в київському кінотеатрі ”Україна”

Із 19 квітня в прокат виходить російська фантастична мелодрама "Я залишаюся". У Києві фільм презентували в кінотеатрі "Україна". Із Москви прилетіла 27-річна актриса Неллі Уварова, зірка серіалу "Не родись красивою".

— Я сумнівався щодо запрошення Уварової на роль доньки головного героя, — каже 29-річний режисер Карен Оганесян. — У нас такий акторський склад — Олена Яковлєва, Андрій Соколов, Володимир Єпіфанцев, Андрій Краско і тут якась серіальна актриса?! Але мене зводили на її спектакль у РАМТ (Російський академічний молодіжний театр у Москві) і всі сумніви зникли — Неллі чудово грає. Їй потрібно зніматися, інакше назавжди залишиться Катею Пушкарьовою.

Уперше в кіно Уварова зіграла на першому курсі ВДІКу в студентському фільмі "Полетіли". 9-хвилина чорно-біла стрічка на кінофестивалі в італійському місті Мілан отримала приз "За найкращу акторську роботу".

— Після цієї перемоги я давала перше телевізійне інтерв"ю. І попросила, щоб мою відповідь на одне питання вирізали, — згадує актриса. — Журналістка запитала мене і режисерку Анну Мелікян, навіщо ми прийшли в кінопрофесію, якщо російське кіно помирає. Я наївно відповіла: якщо прийшли, то не дамо йому померти. Це було 7 років тому.

"Тук-тук". — "Хто там?" — "Це Смерть". — "Ну і що?" — "Ну і? все"

Фільм "Я залишаюся" став останнім для пітерського актора Андрія Краска. У липні під Одесою на зйомках картини "Ліквідація" він помер від серцевого нападу. Творці "Я залишаюся" присвятили стрічку пам"яті актора.

— Спочатку фільм мали назвати "Друге життя доктора Тирси", — розказує режисер. — Але після смерті ця назва стала звучати дуже жорстоко.

Андрій Краско грає лікаря Віктора Павловича Тирсу, який не вірив у загробне життя. Але після нещасного випадку він потрапляє в кому. Його душа опиняється в пустелі серед п"яти людей, які також перебувають між смертю та життям. Дорогою по пустелі героям допомагає інструктор. Він задає їм питання. Наприклад, про три найсвітліших, а потім найгіркіших епізоди в земному житті. Примушує зрозуміти, чому вони хочуть жити. У когось знаходиться маса дрібних, у когось жодної причини.

Віктор Тирса розуміє, що йому шкода помирати. На землі в нього лишилася донька, яку треба врятувати від роману з одруженим кар"єристом. Та й під ліжком він лишив брудні шкарпетки, а цього не терпить дружина, яку він кохає.

— Актори — люди чуттєві. У персонажі, який помер, хоча потім і воскрес, бачили поганий знак, — веде далі режисер. — А ось Краско від моєї пропозиції зрадів, бо це була його перша головна роль у кіно.

Карен Оганесян зізнається, що найважче було вмовити на роль потойбічного інструктора Федора Бондарчука:

— Я в Інтернеті вичитав анекдот: — "Тук-тук". — "Хто там?" — "Це Смерть". — "Ну і що?" — "Ну і? все". Коли Бондарчук його почув, вигукнув: "Це геніально!"  й погодився зніматися. Анекдот, до речі, у фільм теж увійшов.

Зараз ви читаєте новину «Неллі Уварова привезла до Києва фільм "Я залишаюся"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі