понеділок, 04 грудня 2006 17:24

Настя Зюркалова за гонорар в "Аврорі" купила фотоапарат

Автор: фото: Олекса КРАСНИЙ
  Мати Насті Зюркалової — чемпіонка світу з гімнастики. А тато — бізнесмен
Мати Насті Зюркалової — чемпіонка світу з гімнастики. А тато — бізнесмен

Із 30 листопада в українських кінотеатрах іде фільм "Аврора, або Що снилося Сплячій Красуні" Оксани Байрак. Головну роль у ньому зіграла 15-річна київська школярка Настя Зюркалова. Стрічку юна актриса дивилася в столичному кінотеатрі "Батерфляй-Ультрамарин". На вигляд Насті не більш як 11–12 років. Чоботи на високих підборах, як у дорослої жінки.

— Одного дня тато запитав: "Хочеш зніматися в кіно?", — розповідає. — Я відповіла: "Так". Через кілька тижнів повів мене на телеканал "Інтер". Там Оксана Байрак відбирала акторів для стрічок "Сон у зимову ніч" та "Жіноча інтуїція". Я режисерці сподобалася. Тому в "Аврорі" знімали вже тільки мене.

Хто твої батьки?

— Тато Дмитро Зюркалов — бізнесмен. Мама — чемпіонка світу з гімнастики Оксана Омелянчик. Вона викладає в Інституті фізкультури. Але що саме — не знаю.

Де навчаєшся?

— У київській гімназії N32. Поглиблено вивчаю англійську і німецьку. Мрію стати акторкою.

Каже, ні за які гроші не стане вчителькою чи лікарем.

— Боюся відповідальності за інших людей.

Через два роки закінчуєш школу. Підеш у театральний університет імені Карпенка-Карого?

— Туди точно ні. У Москві вступити більше шансів. Там п"ять навчальних закладів, а в нас один. Мій дядько — колишній актор — живе у Москві. Але в театрі вже не працює. Радить або поступати в Москві, або взагалі не поступати.

Твої однокласники знають, що ти знімаєшся в кіно?

— Так. Пропонували навіть культпохід у кінотеатр на "Аврору". Але потім пішли окремо.

Для зйомок Настя постриглася наголо.

Швидко погодилася?

— Дуже переживала, як однокласники відреагують. Зйомки проходили минулого літа. У вересні прийшла в школу в хусточці. Спочатку в класі стало тихо. Потім однокласники поводилися, як раніше. На мене особливої уваги ніхто не звертав.

Було шкода волосся?

— Почула про вимоги до ролі по телефону. Відпочивала в бабусі в місті Корольов під Москвою. Бабуся порадила зберегти косичку. Коса в мене майже до пояса була. Зараз лежить дома в прозорій шкатулці. Уся знімальна група втішала: "Не сумуй, волосся — не зуби. Відросте". А я й не сумувала. Мені було все одно, який вигляд матиму.

Каже, на свою героїню не схожа.

— Ніколи не мріяла танцювати. Люблю плавати, фотографувати і малювати. На гонорар за фільм "Аврора" купила дуже гарний цифровий фотоапарат "Олімпус". Ходила до художньої школи з п"яти років. Але кинула. Малюю графічні картини і вішаю в своїй кімнаті.

Зараз ви читаєте новину «Настя Зюркалова за гонорар в "Аврорі" купила фотоапарат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі