понеділок, 17 серпня 2009 18:28

Найчастіше купують дитячі книжки

Автор: фото з сайту www.i006.radikal.ru
  Письменник Всеволод Нестайко осучаснив свою книжку ”Тореадори з Васюківки”. Замість пісні ”Взвейтесь кострами, синие ночи” її герой — піонер Ігор — слухає джаз
Письменник Всеволод Нестайко осучаснив свою книжку ”Тореадори з Васюківки”. Замість пісні ”Взвейтесь кострами, синие ночи” її герой — піонер Ігор — слухає джаз

Книгарня "Є" на своєму сайті назвала трійку бестселерів за липень. Лідером продажу стала книжка дитячого письменника Всеволода Нестайка "Тореадори з Васюківки".

— Твір написаний 1973-го, але й досі популярний, — каже продавець-консультант Ірина, 23 роки. — Щодня до десятка книжок продаємо. "Тореадорами з Васюківки" цікавляться переважно молоді батьки. Кажуть, самі в дитинстві до дір зачитували, а тепер дітей хочуть привчити до читання.

79-річний Всеволод Нестайко написав близько 30 дитячих книжок. Перевидання "Тореадорів" побачило світ у видавництві "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА".

— Я вдячний Іванові Малковичу та його видавництву, — каже Нестайко. Додає, що казки для сучасних дітей писати стало складніше. — У світі з"явилося стільки нового, чого в моєму дитинстві не було. От у піонера Ігоря з "Тореадорів" у транзисторі, який він сам зібрав, грали "Взвейтесь кострами, синие ночи..." Сучасні діти таких пісень уже не знають. Довелося переробити. У сучасного Ігоря грає джаз.

Книжку можна придбати за 31 грн.

Друга в рейтингу — "Казки барда Бідла" англійської письменниці Джоан Ролінґ, теж вийшла у видавництві "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА"

— У нас її більше питають, аніж купують, — говорить Ірина. — Коштує 27 гривень, а на ринку Петрівка за 20 російською купити можна. Люди на прізвище ведуться. Чують, що Ролінґ і беруть.

Третій серед лідерів — роман Марії Матіос "Москалиця", який з"явився у видавництві "Піраміда". Коштує книжка 45 грн. Вийшла вона рекордним накладом — 25 тис. примірників.

Зараз ви читаєте новину «Найчастіше купують дитячі книжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі