четвер, 22 липня 2021 06:06

Нагородили стрічку про українську гімнастку

Нагородили стрічку про українську гімнастку
Драму "Ольга" нагородили за найкращий сценарій у конкурсній програмі "Тиждень критики" Каннського кінофестивалю. Головну роль у фільмі француза Елі Ґраппа виконала українська гімнастка Анастасія Будяшкіна. Фото: semainedelacritique.com

15 разів приїздив в Україну французький режисер 27-річний Елі Ґрапп. Його фільм "Ольга" нагородили за найкращий сценарій у конкурсній програмі "Тиждень критики" Каннського фестивалю. Стрічка українсько-французько-швейцарського виробництва.

15-річна українська гімнастка тренується у Швейцарії. Хвилюється за матір-журналістку, яка висвітлює події на Євромайдані. Дівчина має вирішити: залишитися у спортивному закладі чи повернутися на батьківщину, за сюжетом.

Головну роль виконала гімнастка з Луганська 20-річна Анастасія Будяшкіна, вихованка київського Олімпійського коледжу ім. Івана Піддубного.

— Мала показати рівень учасниці олімпійської збірної, — каже Алла Самойленко, 47 років, кастинг-директор фільму. — Ми були обмежені кількістю спортсменок потрібного віку, які не брали би участь у відбіркових змаганнях. Анастасія виглядала молодшою за свій вік і вже не готувалася до відповідальних виступів. Тож нам вдалося домовитися із тренерами про її залучення у фільм.

— У персонажів немає прототипів, складені з історій багатьох людей, — додає продюсер Максим Асадчий, 45 років. — На ідею фільму режисера надихнула зустріч у Швейцарії з українською скрипалькою. Вона під час Євромайдану гостро переживала події на батьківщині. Деякі риси дісталися Ользі й від самої виконавиці ролі — наприклад те, що вона з Луганська. А в деяких моментах історії її матері зможете впізнати українську журналістку.

Драма "Ольга" в український прокат вийде в лютому 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «Нагородили стрічку про українську гімнастку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі