пʼятниця, 17 вересня 2010 02:54

Надрукували 500 примірників спогадів солдата вермахту

У столичній книгарні "Є" по вул. Лисенка презентували книжку "Спогади штрафняка". Її представив харківський видавець Володимир Коваленко, 65 років.

— Твір Остапа Загачівського вперше вийшов у Німеччині в середині 1950-х під назвою "Спогади дивізійника". Автора вже давно немає серед живих. Він помер 1952-го, — розказує видавець. — Це спогади українця, який із концтабору потрапив на Східний фронт і був змушений воювати у німецьких військах у 1942–1945 роках.

У книжці описана Друга світова очима рядового.

— Мене вразив епізод, як під кінець війни карали мародерів. У словацькому містечку місцеві поскаржилися, що під час обшуків військові покрали харчі та гроші. Винних офіцерів, українця та німця, розстріляли наступного дня. Ще одному німцю присудили п"ять років тюрми. Це видання буде посібником для українських військових. Німецькі офіцери приязно ставилися до солдатів. Кухня на передовій виходила в авангард. Доки рота підійде, їжа вже готова.

Пробний наклад 500 примірників. Книжка має м"яку палітурку. В книгарні коштує 11,13 грн.

Зараз ви читаєте новину «Надрукували 500 примірників спогадів солдата вермахту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі