середа, 05 грудня 2007 17:10

На відкриття виставки "реАнімація" прийшла сотня осіб

Минулої п"ятниці у Львівській галереї мистецтв відкрили виставку "реАнімація". Поряд із роботами 11 місцевих художників виставили картини класиків із фондів музею.

— Пройдіться нашими залами в будні — зустрінете від сили двох-трьох відвідувачів, — нарікає куратор виставки, мистецтвознавець Віта Сусак, 40 років.

За півгодини до відкриття 38-річний Орест Івасюта закінчує встановлювати скульптуру з нарізаних шматків дерева. Прив"язує до ниток лампочки — вони підсвічуватимуть її.

Полотно художника кінця ХІХ ст. Генріха Семирадського "Біля джерела" 41-річна Олена Турянська затулила великим білим аркушем паперу. На ньому написала коротку довідку про цю картину.

— Твори мистецтва зараз стали звичайними предметами, про які люди судять з етикеток, — пояснює вона свій задум.

На картині "Благовіщення" 41-річного Євгена Равського зображені Матір Божа з ангелом на кухні, в сучасному одязі. Поряд висить картина "Благовіщення" ХVІ ст. роботи невідомого автора.

— У середньовіччі художники одягали Діву Марію в тогочасний одяг й садовили в тодішніх приміщеннях, — говорить Равський.

На початку експозиції 50-річний Володимир Кауфман розкидав на підлозі репродукції своїх малюнків. Посередині поставив смітник з рекламою.

— Я хотів показати, наскільки репродукція знецінює твір мистецтва, — каже він. — Але серед копій є і три оригінали. Ребус — спробуй відгадай, де копія, а де оригінал. Урну позичив у міських комунальників. Грошей вони з мене не взяли.

На відкриття прийшло близько сотні осіб. Виставка завершиться 20 грудня круглим столом "(ре)Анімація музеїв".

Зараз ви читаєте новину «На відкриття виставки "реАнімація" прийшла сотня осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі