пʼятниця, 25 грудня 2015 05:30

На телекомпанії "ВІККА" стартував новий благодійний проект

Автор: ФОТО надане телекомпанією ”ВІККА”
  Родина Чонг із Черкас показує журналістці Вікторії Хамазі своє помешкання в Черкасах. Напередодні свят за проектом ”Роби добро з ”ВІККА” отримала монітор до комп’ютера
Родина Чонг із Черкас показує журналістці Вікторії Хамазі своє помешкання в Черкасах. Напередодні свят за проектом ”Роби добро з ”ВІККА” отримала монітор до комп’ютера

— Я отримую неймовірний заряд енергії, коли бачу радість наших героїв. Це додає новорічного настрою, — розповідає журналістка черкаської телерадіокомпанії "ВІККА" Вікторія Хамаза. На каналі стартував проект "Роби добро з "ВІККА". Журналісти знаходять благодійників для черкащан, які потребують допомоги. Під час проекту до Нового року телевізійники відвідали п'ять родин.

— Наші герої потребують особливого ставлення, — каже Вікторія. — Були в родині, де батько сам виховує двох дітей. Дружина померла. Ми подарували їм монітор. Бо мали процеcор і колонки, а на монітор не було грошей. Діти одразу підключили його. Дівчинка сказала, що хоче дивитися мультики. Вони не очікували, що так може бути. Дуже раділи. Ще відвідали родину пенсіонерів, яким за 90. Страждають на підвищений тиск. Їм подарували тонометр. Це було справжнє свято. Одразу поміряли тиск. Бабуся сказала, що він ідеальний — давно такого не було. Ще одна жіночка, якій допомогли, живе сама в кімнаті гуртожитку. З чоловіком розлучилася, мати померла, дітей не має. Хворіє на важку форму астми. Постійно задихається. Навчилася боротися із самотністю рукоділлям. Робить ляльки-мотанки. Не продає їх — дарує як обереги. Привезли їй блендер. Ще відвідали молоду жінку, яка повністю втратила зір. Живе у скруті. Купили їй ковдру і постіль.

Проект "вікківці" продовжать і після новорічних свят.

— Започаткували такий проект, щоб нагадати черкащанам про добро, — говорить директор компанії Вікторія Лут. — Люди мають пам'ятати, що завжди є поруч небайдужі, і хтось протягне руку допомоги. Можливо, хтось після наших сюжетів допоможе сусіду, хтось — жіночці на зупинці, хтось — співробітнику. Це — новий формат роботи каналу. Ми не просто розповідаємо про людей, а й допомагаємо. Хоча й непросто було знайти меценатів. Удячні всім, хто відгукується.

— Я переконаний: якщо можеш комусь допомогти — допомагай. Треба ламати стереотипи про мою хату скраю. Є можливість зробити — зроби. Дуже розчулили історії людей, про яких розповіли "вікківці". Мені більше подобається дарувати, тому й відгукнувся, — говорить підприємець Олександр Рибалко.

Допомагали "вікківцям" й у відділенні соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

— Не часто нас підтримують, тому дуже зворушливо, коли допомогу надають. Подарунки цінні й неочікувані. Хто отримали їх, давно мріяли про ці речі. Для багатьох людей купити те все було б просто непосильно, — каже Лариса Милашенко, завідувач відділення. — Проект прекрасний. Я захоплююся працівниками "ВІККА". Вони не лише висвітлюють події, а й по-справжньому допомагають людям. "Вікківці" — це люди дії. Творять, працюють, допомагають іншим стати щасливішими.

Стати благодійником може будь-хто з черкащан.

— Зрозуміло, всім допомогти ми не зможемо. Але хоч як комусь допомогти, то світ стане кращим, — розповідає редактор Юлія Кропива. — Спонсорів шукати було нелегко. Не всі зараз можуть поділитися чимось. Не у всіх у бюджетах передбачена благодійність. Але нам дуже пощастило. Ми знайшли людину, яка погодилася допомогти одразу п'ятьом родинам. Проект триватиме й наступного року. Благодійником може стати кожен. Головне — бажання.

Зараз ви читаєте новину «На телекомпанії "ВІККА" стартував новий благодійний проект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі