вівторок, 18 березня 2008 14:03

На "Сцену людства" до Черкас прибуло 10 театрів

Міжнародний театральний фестиваль "Сцена людства-2008" проходить з 11 по 20 березня в Черкасах. Серед учасників — 250 акторів із 10 театрів Росії, Угорщини, Білорусі, Латвії та України.

— Третій рік поспіль організовуємо в Черкасах "Сцену людства". Цього разу тяжко з коштами, — нарікає директор Черкаського драмтеатру Володимир Осипов, 56 років. — В останній момент Міністерство культури викреслило фінансування регіональних фестивалів зі своїх планів. Тому все лягло на наші плечі.

Акторів у Бориспільському аеропорту та на Київському залізничному вокзалі зустрічає власним транспортом адміністрація черкаського театру. Поселяють у готелях і харчують у кредит. За шість вистав зібрали 60 тис. грн, та цих коштів не вистачить. Тому театрали збираються просити допомоги в Черкаської облдержадміністрації.

Спектаклі вже представили сім театрів. Угорська "Школа драматичного мистецтва" презентувала виставу "Ліліом" Ференца Мольнара. Московський "Центр драматургії та режисури" поставив "Холодну осінь" Івана Буніна. А Брестський театр драми і музики — "Дядю Ваню" Антона Чехова.

Окрім того, "Маленькі подружні злочини" показав Київський театр імені Франка, "Безсоння" — Криворізький театр музично-пластичних мистецтв, "Вій, вітерець" — Латвійський національний театр. Черкасці представили "Великий льох" за творами Тараса Шевченка. На завершення фестивалю вистави презентують львів"яни — "Чекаючи на Ґодо" та луганці — "Ніч під Івана Купала".

Кожен театр перебуває у Черкасах по три дні. Актори встигають побачити одну виставу колег, поставити свою і провести майстер-клас із місцевими артистами. А ще накупити сала на черкаському базарі, як-от латвійці.

Зараз ви читаєте новину «На "Сцену людства" до Черкас прибуло 10 театрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі