понеділок, 21 січня 2008 15:24

На сцені театру "Дах" влаштували стрілянину

17 січня у київському театрі "Дах" відбулася прем"єра вистави "Анна" за п"єсою російського драматурга Юрія Клавдієва. Головна героїня — 22-річна москвичка Анна потрапляє в село, відрізане від цивілізації. Тут процвітає насилля, а люди живуть за кіношними законами Дикого Заходу: носять із собою револьвери, стріляють одне в одного та воюють із сусіднім селом Акимівка, в якому взагалі побутують канібалізм та інцест.

— Над виставою працювали близько місяця. Паралельно з нею готували й "Сексуальні неврози наших батьків", тому актори мали по дві репетиції щодня, — розповідає Влад Троїцький, 41 рік, керівник "Даху". — Ці дві вистави — гостро соціальні драми. В Україні їх майже ніхто не ставить. Тому мені було цікаво поекспериментувати.

Герої стріляють зі справжніх револьверів холостими патронами. Для постановки купили ту зброю, що Клавдієв описав у п"єсі.

— Мав завтра прилітати в Україну з Польщі, у відрядження, — розказує глядач, говорить російською з акцентом. — Але щоб на виставу потрапити, взяв квитки на день раніше. Злякався, коли на сцені перший вистріл пролунав. Здавалося, що актора справді вбили. Шокувало те, що потім труп кинули сусідським свиням, аби вони його з"їли. А також те, що дитина Ані застрелилася, граючись револьвером.

— "Анну" на сцені поки що ніхто не ставив, — каже режисер. — На прем"єру мав прилетіти сам Юрій Клавдієв, але його приїзд в останній момент зірвався. Пообіцяв приїхати у лютому. Зараз він створює кіносценарій за цією п"єсою.

34-річний Юрій Клавдієв — один із найвідоміших молодих драматургів Росії. Написав понад 20 п"єс, переважно про проблемну молодь. Зазвичай у його творах багато жорстокості та вбивств. У одній п"єсі маленький хлопчик убиває старого комуніста, в іншій — пасинок вітчима, дівчина носить в кишені відрізаний палець ґвалтівника, а мера Тольятті (рідне місто митця) вішають на стовпі.

Зараз ви читаєте новину «На сцені театру "Дах" влаштували стрілянину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі