вівторок, 29 липня 2008 15:09

На "Новій хвилі" переміг грузинський дует (ФОТО)

  Маріам Замбахідзе і Раті Дурглішвілі із грузинського дуету ”Джорджія” стали переможцями цьогорічного конкурсу ”Нова хвиля” у латвійському місті Юрмала
Маріам Замбахідзе і Раті Дурглішвілі із грузинського дуету ”Джорджія” стали переможцями цьогорічного конкурсу ”Нова хвиля” у латвійському місті Юрмала

У Юрмалі завершився VII Міжнародний конкурс молодих виконавців "Юрмала-2008". Переможців оголосили під час гала-концерту 28 липня в залі "Дзинтарі". Першу премію та $70 тис. отримав грузинський дует "Джорджія". Друге місце посіла українська співачка 19-річна Ірина Розенфельд, яка під псевдонімом Іріс представляла на конкурсі Росію. Третім став 28-річний італієць Алессандро Рісторі. Ці два конкурсанти отримали $40 тис. та $30 тис. відповідно. Спеціальний приз "Золота зірка Алли" традиційно вручила Алла Пугачова — по $50 тис. від неї отримали Омар із Киргизії та білорус Дядя Ваня (справжнє ім"я Іван Вабищевич).

Український гурт "Закльопки" на конкурсі став шостим. Групі вручили також приз від МУЗ-ТВ — сертифікат на зйомку кліпу й розміщення його в ефірі. Інша учасниця від України, 19-річна Міка Ньютон на конкурсі посіла 12-те місце.

Грузія перемагає в Юрмалі вдруге — 1989-го першу премію "Нової хвилі" отримав Сосо Павліашвілі. Дует "Джорджія" — це 25-річні Маріам Замбахідзе і Раті Дурглішвілі.

— Ми їхали по перемогу, але не вірили в неї до кінця, — каже після гала-концерту Маріам. — Та коли зателефонував наш патріарх, перестали сумніватися в перемозі, бо віримо в Бога.

Режисер конкурсу Олександр Ревзін зауважує, що грузини підкорили журі талантом і красою:

— Вони просто магнетичні, чудово володіють вокалом. Мають гарний репертуар. Дует "Джорджія" заслужив перемогу. А сам конкурс став найкращим за сім років існування. Цьогоріч склад учасників був найсильнішим.

Загальний бюджет "Нової хвилі", за словами співзасновника конкурсу, композитора Ігоря Крутого, становив $7,5 млн. Найбільше коштів витратили на гонорари закордонним артистам. На конкурс приїхали Монсеррат Кабальє, Джо Кокер, Аль Джеро, Робін Ґібб. Запрошували також американську соул-співачку Тоні Брекстон, але вона захворіла.

Зараз ви читаєте новину «На "Новій хвилі" переміг грузинський дует (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі