четвер, 14 лютого 2008 14:40

На "Молоду гвардію" Олегові Скрипці президент грошей не дав

На "Молоду гвардію" Олегові Скрипці президент грошей не дав

Лідер гурту "ВВ" Олег Скрипка, 43 роки, організовує фестиваль української героїчної пісні "Молода гвардія". Він відбудеться 19 лютого у столичному Палаці культури й мистецтв — колишньому Жовтневому.

— Дату обрали невипадково, — пояснює Олег. — Саме цього дня 1943 року УПА оголосила війну німецьким окупантам. Вони йшли з гаслами "Смерть Гітлеру! Смерть Сталіну!".

На фестивалі 15 українських виконавців, зокрема гурти "Мандри", "Танок на майдані Конго", "Тартак", "Плач Єремії", виконають пісні козаків, січових стрільців і воїнів УПА. Їх співаки вибирали самі.

— Спочатку я обрала стрілецьку пісню "Гей, на горі, на Маківці", — ділиться співачка Марія Бурмака, 36 років. — Але виявилося, що її вже вподобав інший виконавець. Хотілося показати, що героїчна пісня може бути й ліричною. Тому я співатиму про коханих, яких розлучила війна.

За фінансовою підтримкою Олег Скрипка звернувся до президента Віктора Ющенка та Міністерства оборони.

— Президент відмовив, а міністерство дало для фестивалю лише свій оркестр — грошей у них нема. За це перешлемо його керівництву безкоштовні квитки на фестиваль.

"Молоду гвардію" робитимуть за кошт організаторів і партнерів фестивалю. Квитки коштуватимуть 50–300 грн.

— Ми не хотіли робити фест під відкритим небом, бо ці героїчні пісні було б вульгарно й дешево співати десь на вулиці, — каже Олег Скрипка. — Крім того, українська публіка вже й так розбалувана. У нас чомусь вважається, що за вхід на фестивалі, на які привозять класних артистів, не треба платити. Натомість за Сердючок люди гроші викладають. Спочатку планували провести "Молоду гвардію" в "Мистецькому арсеналі", але там надто холодно. На обігрів приміщення коштів у нас не вистачило б. Виступати в Палаці "Україна" відмовилися, бо це катівня культури — там же всякі кіркорови й орбакайте співають.

Зараз ви читаєте новину «На "Молоду гвардію" Олегові Скрипці президент грошей не дав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі