вівторок, 11 грудня 2012 00:45

На концерт йшли зі своїми табуретками

— Вирішили запрошувати на конкурс лише дітей із сіл та невеликих містечок, — розповідає Леся Олійник, співорганізатор музичного конкурсу "Акорди Хортиці". 6 грудня відбувся гала-концерт його переможців та фестивалю ім. Чайковського.

— Проводимо конкурс у містечку Кам'янка на Черкащині. Там жив композитор Петро Чайковський. Дитині, яка зайняла перше місце, дозволяємо зіграти на фортепіано, яке належало Петру Іллічу. Учасники виконують твори Чайковського та українських композиторів. Ноти до них видавали востаннє за Союзу. Зараз діти грають із роздруківок, які між собою поширюють. Тому ми дуже раді, що вийшов новий альбом скрипкових творів Мирослава Скорика, оформлений картинами Івана Марчука. Його планують розіслати в усі дитячі музичні школи України.

На фестиваль до Кам'янки приїжджали композитори Мирослав Скорик, Валентин Сильвестров, скрипалька Богдана Півненко.

— Місцеві жителі так чекають їхніх виступів, що приходять до залу зі своїми табуретками. Несуть їх через усе містечко. Аплодують вони завжди стоячи. Зараз у залі поставили стільці. Місцеві дуже допомагають нам. Забирають на ночівлю дітей, які приїхали на конкурс. Це діти із сіл, а тому грошей на готель не мають. Пам'ятаю, одне з призових місць на конкурсі взяла тернополянка Анастасія Шевчук. Її батько, коли почув, що талант дитини визнали, сказав, що продасть корову, щоб купити їй скрипку. Але завдяки меценатам конкурсу корову продавати не довелося. Насті подарували інструмент.

Участь у фестивалі "Акорди Хортиці" беруть музиканти від 6 до 16 років.

Зараз ви читаєте новину «На концерт йшли зі своїми табуретками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі