четвер, 17 січня 2008 16:03

На київському вокзалі колядували та щедрували

"На вокзалі я чекала поїзд до Алма-Ати, який буде о 18.00. Їздили з донькою на відпочинок, — розповідає російською домогосподарка Світлана Гречкова, 47 років, із Казахстану. — Почула співи і вирішила прийти послухати. Мені пояснили, що це ваші національні колядки на честь святкування Різдва. Я й не думала, що Україна така розвинута та красива держава з такими гарними традиціями".

У середу на другому поверсі Південного вокзалу Київської залізниці святкували "Різдво на вокзалі". Воно відбулося в рамках фестивалю "Українське Різдво", який започаткував скрипаль Кирило Стеценко, 54 роки.

Перед 14-ю на вікнах встановлюють колонки. Імпровізовану сцену відгородили червоною стрічкою.

— Щоб все це організувати, довелося місяць вести переговори. Обійшов Секретаріат президента, Міністерство транспорту, керівництво Західної залізниці, керівництво вокзалу, — розповідає Стеценко. — Рішення про те, що "Різдво на вокзалі" відбудеться, ухвалили лише позавчора ввечері. Ми не мали часу, аби зробити рекламу. Навмисно обрали час, коли на залізницю прибуває найменша кількість поїздів, аби нікому не заважати.

Концерт розпочав виступ київського церковного хору Свято-Покровської церкви "Дзвони Подолу". На сцену виходить четверо дівчат та шестеро хлопців. Виконують колядку "Добрий вечір тобі". Аплодують лише дві жіночки, інші люди насторожено дивляться. Після другої колядки оплесків більшає. Потім на імпровізованій сцені з"являється квартет саксофоністів "Київ-Сакс-Квартет".

— Вони виконують твір "Щедрик", який американці вважають своєю народною піснею. Насправді це українська пісня в обробці Леонтовича, — пояснює Кирило Стеценко.

Концерт триває 40 хв. Зібралося близько 50 глядачів. Деякі знімають на камери.

— Наступного року "Різдво на вокзалі", мабуть, триватиме тиждень, — каже Стеценко. — Розмістимо оголошення в поїздах, що прибуватимуть до Києва. Я знайшов вісім балконів на центральному вокзалі, де можна розмістити духовий оркестр.

Зараз ви читаєте новину «На київському вокзалі колядували та щедрували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі