четвер, 17 травня 2007 17:47

На Каннському кінофестивалі покажуть фільм про українку

60-й Каннський кінофестиваль триває другий день у Палаці конгресів міста Канни, що на півдні Франції. Фільмів українських режисерів у конкурсній програмі нема.

Але 53-річний австрійський режисер Ульріх Зайдль покаже стрічку "Імпорт-експорт" про українку. Ця картина змагатиметься у конкурсній програмі з фільмами таких знаних режисерів, як брати Коени, Емір Кустуріца, Квентін Тарантіно, Кім Кі Дук та Вонг Кар-Вай.

"Імпорт-експорт" описує дві історії. Перша розповідає про українську дівчину Ольгу, яка їде в австрійську столицю Відень і влаштовується там медсестрою.

— Я її наділив цією професією, — зізнається режисер, — бо всі мої родички — медсестри. Моя мама теж медсестра. Дуже хотіла, щоб я став лікарем. І довго плакала, що я став режисером.

Друга історія розповідає про хлопця Пауля, корінного віденця, який шукає роботу в Україні. Режисер для зйомок цієї стрічки спеціально приїздив торік до Києва.

— Я знімав цей фільм на вулицях, біржах праці, у прихованих публічних будинках та справжньому циганському таборі, — розказує Зайдль.

На Каннському кінофестивалі фільм "Імпорт-експорт" покажуть 21 травня.

В основному конкурсі змагатимуться 22 стрічки з 13 країн. Оцінюватиме їх журі на чолі з британським кінорежисером Стівеном Фрірзом.

Поза конкурсом у Каннах покажуть українські стрічки: "Обранець" Романа Балаяна, "Два в одному" Кіри Муратової та "Біля річки" Єви Нейман.

Завершиться фестиваль 27 травня показом фільму "Темні часи" канадського режисера Дені Аркана.

Зараз ви читаєте новину «На Каннському кінофестивалі покажуть фільм про українку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі