середа, 10 вересня 2008 19:32

На Форум видавців просять приносити свої книжки

15-й Форум видавців відкривається в четвер у Львові. У палацах мистецтв і Потоцьких установили стенди 652 видавництв. На час роботи зібрання видавців в"їзд для приватного транспорту на вул. Коперника заборонили.

Форум відкривається о 19.00 в Львівському театрі опери та балету. Поставити церемонію запросили московського режисера, колишнього львів"янина Романа Віктюка, 72 роки.

На книжковому ярмарку чекали на російського шахіста й політика Гаррі Каспарова. Однак він не зміг приїхати.

— На літературному фестивалі буде грузинський поет Давид-Дефі Гогібедашвілі. Запрошення надіслали йому ще до початку війни у Грузії, — зауважує президент форуму Олександра Коваль, 49 років. — Давид одним із перших записався в армію. Зателефонував мені, попросив: "Моліться за мене".

Чекають також на росіян Володимира Сорокіна й Тетяну Толстую, француженку Катрін Панколь. Країною-гостем літфесту буде Австрія.

— На жаль, більшість австрійських авторів невідомі нашим читачам. Їх у нас мало перекладають, — говорить Коваль.

Запрошення Гогібедашвілі надіслали ще до початку війни в Грузії

У ніч на 14 вересня у Пороховій вежі на вул. Підвальній відбудеться "Ніч поезії".

— Виступлять понад сорок поетів і музикантів з України та Швеції, — розказує 26-річний Юрко Вовкогон із мистецького об"єднання "Дзиґа". — Дійство триватиме з десятої години вечора до сьомої ранку. Вхід вільний.

Уперше під час Форуму влаштують мистецькі виставки.

— У приміщенні "Укрсоцбанку" на площі Міцкевича покажемо ілюстрації львів"янина Юрія Чаришнікова до Нового Заповіту, — розповідає мистецтвознавець Роман Яців, 52 роки. — У Національному музеї на проспекті Свободи виставлятимуть книжкові ілюстрації литовських художників Альґірдаса Степонавічуса та Бірутє Жілітітє. Виставки також будуть у Музеї ідей на вулиці Валовій, у галереї "Пори року" на Вірменській та в Пороховій вежі.

Організатори просять приходити на форум зі своїми книжками.

— Зібрані книги відправимо в постраждалі від повені райони Львівщини, — пояснює Олександра Коваль.

Експозиція у Палаці мистецтв працюватиме до 14 вересня. Однак заходи в рамках Форуму видавців розписані до лютого наступного року.

Зараз ви читаєте новину «На Форум видавців просять приносити свої книжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі