вівторок, 19 жовтня 2010 04:46

На фільм про риб витратили 80 мільйонів доларів

 

14 жовтня у київських кінотеатрах стартував показ стрічки французьких режисерів Жака Перрена, 69 років, та 56-річного Жака Клюзо "Океани". Над фільмом працювали вісім років. На зйомки витратили $80 млн.

— Природа пропонує нам найкращі видовища, які не здатна створити людина, — каже Жак Клюзо під час відеоконференції. — Наш фільм документальний, але ми знімали його, як ігровий. Показали 90 видів підводних жителів. Усього відзняли 200. Найдовше знімали кита, який ковтає зграї риб.  Лише раз вдалося зловити на його обличчі задоволення.

Фільмували в 54 країнах — Японії, Аргентині, Індонезії, Венесуелі. Жодна людина не спустилася під воду.

— Ми готувалися до зйомок чотири роки, — продовжує. — Створили спеціальні 12-кілограмові камери, міні-вертольоти та кіностудію на дні океану, розміром 100 на 40 метрів. Над фільмом працювали 400 людей. Нам допомагали Європейське космічне агентство і корабель військово-морського флоту Франції.

Комп'ютерної графіки не використовували.

— Тільки для сцени вбивств, коли акулі відрізають плавники і вбивають дельфіна, застосували спецефекти. У фільмі ці тварини анімовані. Щоб їх зняти, треба було домовлятися з браконьєрами, а це зробити нереально.

1996-го Жак Перрен зняв стрічку "Мікрокосмос", за п'ять років —  "Птахи":

— Після цього не можу їсти птахів. Як тільки торкався до м'яса, з'являлося відчуття, що їм своїх акторів. Раніше любив суп із плавників акули. Потім дізнався, що їх виловлюють, відрізають плавники і викидають у море. Тепер цієї страви не вживаю.

Зараз ви читаєте новину «На фільм про риб витратили 80 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі