вівторок, 03 грудня 2019 07:05

На Донбасі просили заспівати про Путіна

Автор: ФОТО З САЙТА FACEBOOK.COM/@BRATYGADIUKINY
  Барабанщик гурту ”Брати Гадюкіни” Михайло Лундін (ліворуч) і бас-гітарист Ігор Мельничук по черзі співають старі й нові хіти після смерті 2009-го засновника групи Сергія Кузьмінського
Барабанщик гурту ”Брати Гадюкіни” Михайло Лундін (ліворуч) і бас-гітарист Ігор Мельничук по черзі співають старі й нові хіти після смерті 2009-го засновника групи Сергія Кузьмінського

— "Історія однієї курви" — це сміх крізь сльози, — каже басист і вокаліст гурту "Брати Гадюкіни" Ігор Мельничук, 54 роки. Розповідає про пісню з шостого студійного альбому групи "Сміх і гріх". Презентація відбудеться 3 грудня в київському клубі "Карібіан".

— Пережили вибори. Пристрасті вирували, бруд лився, обіцянки-цяцянки чули, гречкою зваблювали. Не буду називати імен, але є такі політичні курви, від яких мене тіпає. В яких вони тільки партіях не перебували. Зараз наче не стало, але вернуться. Ждуть моменту. А що можемо зробити? Лише написати пісню. Для них це нічого не змінить. Вони вважають людей бидлом. Ненавиджу їх, хоча я мирний і весь час усміхаюся.

На альбомі "Сміх і гріх" буде 15 композицій. Автор музики й більшості слів Ігор Мельничук. У "Братах Гадюкіних" він грає з 1989-го. Після смерті засновника групи Сергія Кузьмінського 2009-го став фронтменом.

— Новий альбом буде трохи веселіший за попередній "Мейд ін Юкрейн", — про­довжує Мельничук.

— Іде війна. Але наші пісні про це в новий альбом не ввійшли. Виступали на Донбасі. Для мене це був величезний заряд енергії. В Авдіївці під час концерту чули кулеметні черги. Спілкувалися з танкістами, розвідниками, до льотчиків їздили.

Думав, що у бійців будуть злі очі. Бо для мене війна — це пішов із кимось побився, сидиш потім на нервах. А там такі світлі й правильні чуваки, я й не сподівався. Щоранку новини дивлюся. Чи були бої, чи є загиблі. Серце болить, бо там фантастичні люди — цвіт. Якось відіграли програму, прийшов один боєць: а чого ви "Жабу" не грали? Є в нас на попередній платівці пісенька про Путіна. Треба було виконати. Ми ще з Кузею і в Донецьку, і в Севастополі співали. І всюди нас прекрасно приймали. Ясно, що половину слів не розуміли, але ніякими "бандерами" не називали. Поки ці мудаки не почали ділити країну по мові спеціально.

Я ж у Львові виріс, в усіляких екстремальних ситуаціях в молодості бував. Ніхто ніколи не звертав уваги, якою мовою говориш. Хіба могли жартома один одного підколоти "рагулем" чи "москалем" назвати, а "жид" — то взагалі нормальне, не образливе для Львова слово, літературне.

Назву "Сміх і гріх" придумав наш барабанщик Михайло Лундін.

Це про нас. Тих, хто не зважає на вік і лізе на сцену. Намагаємося не втрачати енергію. Дивишся на 75-річних "роллінгів", і стає але по-доброму смішно, бо вони веселі. Ще й музиканти, які несуть світло. Самоіронічні.

Записали пісню "Хто ти?". Клавішник Павло Крохмальов стверджує, що це його ідея. Він співає в наших класичних медляках "Роксоляна", "Жовті стрічки", "Соломія".

Виникла ідея закрити це нескінченне коло пригод із жінками. Ніби минув час, він уже не пізнає ні Роксолян, ні Соломій своїх. Ну, як в тому анекдоті, де у діда запал ще лишився, за дівчатами бігає, а от для чого — вже не пам'ятає. То вже кожен хай розуміє по-своєму.

Павло не такий старий, але з пам'яттю проблеми має. Це іноді добре, багато чого поганого забуває.

Михайла Лундіна вмовив заспівати в реґі "Сивина в бороду". Пісня про еротичні фантазії з витримкою, що старий кінь борозни не псує, а тим більше лев.

Записали пісню "Ми — чемпіони". Якщо не можемо досягнути вершини п'єдесталу, то будемо на перших місцях ззаду. Все залежить, з якого боку дивитися. А якщо серйозно — Україна у скількох рейтингах посідає призові місця. Найбідніші в Європі, найкоротше життя, наймізерніші пенсії.

Після Києва презентація альбому "Сміх і гріх" гурту "Братів Гадюкіних" відбудеться у Львові, Харкові та Дніпрі.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі просили заспівати про Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі