пʼятниця, 27 серпня 2021 05:05

На "Чорноморських іграх" вручили два гранпрі

Автор: ФОТО НАДАЛА ПРЕССЛУЖБА ЧОРНОМОРСЬКИХ ІГОР
  Микола Баграєв (посередині) фотографується з переможцями 18‑го Всеукраїнського благодійного дитячого конкурсу ”Чорноморські ігри”. Ярослав Карпук отримав гранпрі за пісню ”Звільнена мелодія”, Софія Самолюк — за композицію ”Я не маю нічого”
Микола Баграєв (посередині) фотографується з переможцями 18‑го Всеукраїнського благодійного дитячого конкурсу ”Чорноморські ігри”. Ярослав Карпук отримав гранпрі за пісню ”Звільнена мелодія”, Софія Самолюк — за композицію ”Я не маю нічого”

— "Чорноморські ігри" поєднують дітей і дорослих. Це створює особливу атмосферу, спокійну та гармонійну, якої ми не бачимо на інших фестивалях, — каже музичний оглядач Ігор Панасов, 46 років.

Всеукраїнський благодійний дитячий конкурс "Чорноморські ігри" пройшов у Скадовську на Херсонщині 20–22 серпня. Цьогоріч вперше гранпрі вручили двом конкурсантам. За результатами голосування журі однакову кількість балів набрали Ярослав Карпук, 16 років, із смт Стара Вижівка на Волині та киянка 12-річна Софія Самолюк.

— На конкурс приїжджає багато менеджерів, експертів та медіа, які стежать за новими іменами, — продовжує Панасов. — Дитина, яка виходить на цю сцену, стає помітна одразу великій кількості людей, що працюють у музичній сфері. У свій час на фестивалі засвітилися юні Тіна Кароль, Настя Каменських, Юлія Саніна. А Міка Ньютон у Скадовську зустріла свого продюсера. "Чорноморські ігри" серед живих, не телевізійних конкурсів — мабуть, найкращий фестиваль, де дитина чи підліток одразу може побачити якомога більше варіантів для свого розвитку в музичній індустрії.

Цьогоріч обидва конкурсанти здобули перемогу з англомовними піснями. Яро­слав виконав "Звільнена мелодія" — композиція звучала в культовій драмі 1990-х "Привид". Софія заспівала "Я не маю нічого" з репертуару американки Вітні Г'юстон.

У житті сучасних підлітків англійська займає вже значно більше місця. Вплив усього, що презентує англомовний світ — це природний процес. Діти гармонійно співали цією мовою. Хотілося більше побачити українського, бо за 30 років маємо чимало власного музичного матеріалу. Ярослав і Софія були серед моїх фаворитів. Це достатньо впевнені виконавці. Софія настільки потужно співала, наче їй 25–30 років і вона розуміється на тому, як проживати цю пісню. Яро­слав був точно найсильніший серед хлопців. У ньому відчувається нотка молодого Олександра Пономарьова. Добре, що організатори вирішили не шукати штучних методів визначити одного переможця і дали гранпрі обом.

Ще сподобалася харків'янка 13-річна Поліна Харченко з категорії народного співу. Має яскраву, різноманітну манеру виконання. Її перемога теж би виглядала органічно.

Призерам семи категорій, в яких змагалися діти, вручили подарунки — професійні мікрофони, путівки до табору відпочинку.

— Ми отримали масу позитивних емоцій від наших талановитих дітей і виступів топових українських артистів. Вдячний всім, хто підтримав "Чорноморські Ігри-2021", — каже 57-річний Микола Баграєв, засновник фестивалю. — У нас два гранпрі, але переможців значно більше. На цьому фестивалі перемогли всі, хто доєднався до великого свята музики та дитячої творчості.

Зараз ви читаєте новину «На "Чорноморських іграх" вручили два гранпрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі