четвер, 29 листопада 2007 17:26

Музиканти змагаються за 15 тисяч доларів

Минулого вівторка в Києві розпочався Міжнародний конкурс імені Миколи Лисенка. 116 учасників із 13 країн світу змагаються в чотирьох номінаціях: фортепіано, скрипка, віолончель та сольний спів.

— За три тури кожен вокаліст має відспівати по вісім арій, — каже голова журі в номінації "сольний спів" Євдокія Колесник,  65 років. — Я стала переможницею цього конкурсу, коли була студенткою Київської консерваторії. Він ще тоді мав статус республіканського. Та нам було легше. Чи вимоги до конкурсної програми були простіші, чи рівень учасників різко підскочив.

— У журі поляк Кшиштоф Венгжин та Девід Такено з Японії представляють Всесвітню федерацію міжнародних конкурсів у Женеві, — розказує "ГПУ" голова журі в номінації "скрипка" Богодар Которович, 66 років. — Вони доповідатимуть президентові федерації про все, що побачать. Якщо оцінять конкурс позитивно, до кінця року ми зможемо вступити до федерації.

Закінчиться конкурс 6 грудня. Переможцям кожної номінації вручать по $ 15 тис. Фінальні концерти відбудуться у філармонії, великій залі консерваторії і в Національній опері.

Зараз ви читаєте новину «Музиканти змагаються за 15 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі