середа, 02 липня 2008 17:55

Мультик "Кунг-фу Панда" у Китаї хочуть заборонити

  Над створенням мультфільму ”Кунг-фу Панда” протягом 4,5 року працювало 448 людей із 13 країн
Над створенням мультфільму ”Кунг-фу Панда” протягом 4,5 року працювало 448 людей із 13 країн

Китайські кінокритики вимагають заборонити показ мультфільму "Кунг-фу Панда" Марка Осборна та Джона Стівенсона. Вони стверджують, що мультик викривляє культуру та традиції їхньої країни.

— Західні сценаристи нічого не знають про те, що діється в Китаї. Не розуміються на нашій культурі, але знімають про неї фільми, — пишуть в одному з китайських інтернет-видань. — Вони можуть сформувати неправильне уявлення дітей про традиції рідної країни. Одразу зрозуміло, що то просто європейські персонажі живуть на тлі китайських пейзажів. Найбільш схожа на китайця черепаха-філософ. Але її філософія — це поверхове розуміння європейцями східної мудрості.

Багато користувачів Інтернету, які переглянули англомовну версію мультфільму, не погоджуються з таким твердженням. Вони вважають, що стрічка авторам удалася.

За сюжетом Долину миру та її мешканців від злого майстра Тай Лунґа має урятувати Воїн Дракон, якого обирають місцеві жителі. Ним випадково стає неповоротка, лінива й завжди голодна панда По, якій доводиться вивчити кунг-фу.

За перші кілька днів прокату "Кунг-фу Панда" зібрала $60 млн. Це окупило майже половину бюджету стрічки. Він становив $130 млн. Героїв фільму озвучили американські актори Анджеліна Джолі, Дастін Гоффман і Джек Блек.

Зараз ви читаєте новину «Мультик "Кунг-фу Панда" у Китаї хочуть заборонити ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі