середа, 27 червня 2007 19:20

Молодий театр показав виставу про психів

Київський Молодий театр завершив сезон передпрем"єрним показом вистави "Empty trash (Спалюємо сміття)". Прем"єру покажуть уже в новому сезоні, 21 вересня.

П"єсу сучасного київського драматурга Тетяни Іващенко поставив режисер Юрій Одинокий. Вистави за п"єсами Іващенко йдуть у столичних майстерні театрального мистецтва "Сузір"я", театрі на Подолі і Луганському музично-драматичному театрі. Іващенко стала драматургом після того, як не вступила на акторське відділення. Довго працювала бібліотекарем у Київському театральному інституті.

У виставі Молодого театру пацієнти психіатричної лікарні перевтілюються у своїх кумирів. І так позбавляються власних комплексів. Сюжет побудований на рольовій грі — прийомі, який використовують психологи для лікування людей.

На фінальному поклоні актори викликають на сцену режисера. Зал аплодує стоячи.

— "Empty trash" — це комп"ютерний термін, який означає "очистити корзину", — пояснює драматург. — Герої вистави, проживаючи кожну ситуацію, оновлюються душею. Людина, яка грає не себе, тим самим перекреслює сценарій, який їй батьки нав"язали в дитинстві. П"єсу я написала торік. Режисер постійно намагався щось зробити "під себе". А я іноді й не йшла на компроміс. Фіналу маємо два варіанти. Можливо, на прем"єрі буде вже не той, який показали зараз.

— Прекрасні режисер, актори, але я у такій виставі не грала б, — заявила "ГПУ" актриса Молодого театру Тамара Яценко, 52 роки. — Я гратиму лише в розумній п"єсі, де все зрозуміло, не нудно і ефектно.

Зараз ви читаєте новину «Молодий театр показав виставу про психів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі