пʼятниця, 08 лютого 2008 14:28

"Модно бути немодним"

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Павла Гудімова завжди можна застати у його арт-центрі ”Я Галерея” у Києві на Подолі
Павла Гудімова завжди можна застати у його арт-центрі ”Я Галерея” у Києві на Подолі

Із 34-річним музикантом Павлом Гудімовим зустрічаємося в його арт-центрі "Я Галерея" на вулиці Волоській у Києві. Навесні має вийти новий альбом  його гурту "Гудімов". Уже підібрали 20 пісень, з них виберуть 11–12 кращих.

Павло запрошує на другий поверх галереї. Починаємо розмову із конкурсу режисерів на найоригінальніший сюжет для кліпу на пісню "Баста". Каже, що вже обрав переможця. Це Віктор Бакін із Івано-Франківська:

— Зйомки мають початися навесні. А взагалі, дуже розчарований тим конкурсом. Таке враження, що всі надихнулися роликами, які крутять по телевізору. Така стандартщина і банальщина: вода ллється по сходах, він і вона сваряться, хтось кудись вибігає... Штамп на штампі.

Каже, що його улюблений кліп — на пісню "Арізона" із останнього альбому "Монополія". Там немає ні гламуру, ані глянцю.

— Страшно не люблю цього, — додає. — Є тенденції в музиці, в одязі, але коли навіть трошки відрізнятися від них — це вже своє оригінальне обличчя. Коли все по моді — це ж нецікаво. Модно бути немодним. От я з вами розмовляю і не вдягнув якусь маску типу "Давайте будемо розмовляти про українську культуру", — сміється.

"Океан Ельзи" міг стати великою групою, але не став

Арт-центр "Я галерея" Павло відкрив у квітні минулого року.

— Приміщення під арт-центр орендую, — розповідає. — Із задоволенням викупив би, але в Києві такі ціни, як у Нью-Йорку. А ще хотів би відкрити подібні галереї по всій країні. Бо ті, що я бачив, нагадують сувенірні крамниці.

Тепер пішла мода на фотовиставки. От співачка Світлана Лобода виставлялася,  київський мер Леонід Черновецький...

— Я не ходив на виставку Лободи. Такі фотографії, як у неї, я можу і в журналі подивитися. А фото має шокувати. Хочеться більше емоцій. Торік їздив до Чорнобиля. Робили серію фотографій у закинутих квартирах. Оце емоції. Це страшно, як виглядає місто, в якому 20 років ніхто не живе. Люди пішли, і все померло. Там навіть жуків живих немає. Ми години зо три лазили по місту. Взуття потім викинули.

Тепер маєте свій гурт, галерею, видавництво. Та все одно більшість вас знає завдяки гурту "Океан Ельзи", в якому виступали.

— Мене зовсім не хвилює, хто і як мене знає, — змінює тон Гудімов. — З "Океану" пішов через розбіжності з Вакарчуком. Хотів отримувати задоволення від життя, іти далі. Всі хочуть почути якусь сенсацію. А це була звичайна життєва ситуація. Знаєте, скільки людей розлучаються? "Океан Ельзи" міг стати великою групою, але не став. Ну що тепер — плакати з того? У мене є класна група "Гудімов". А все те, що було колись, мене це вже не цікавить, — похитується у кріслі. — Колектив розсипався: окрім мене пішли Хусточка, Шура. Зі Славіком не спілкуюся. Правда, якби десь побачилися б, то руки одне одному потиснули б.

Запитую про особисте життя.

— Не хочу розповідати. Живу в Києві на Подолі. Якщо хтось хоче мене побачити, то я постійно в арт-центрі "Я Галерея".

1973, 12 жовтня — Павло Гудімов народився у Львові
1992 — із друзями створив гурт "Клан тиші"
1994 — "Клан тиші" перейменували на "Океан Ельзи"; у гурт прийшов Святослав Вакарчук
1998 — Павло переїжджає до Києва
2005 — пішов з "Океану Ельзи", створив гурт "Гудімов"
2007 — влітку започаткував видавництво "Артбук", зробив проект "Серце не спи", випустив культурний альманах "Символ"

Зараз ви читаєте новину «"Модно бути немодним"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі