вівторок, 27 березня 2007 15:47

Михайло Ульянов помер від хвороби кишківника

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  Михайло Ульянов відбив дружину в актора Миколи Крючкова
Михайло Ульянов відбив дружину в актора Миколи Крючкова

Актор Михайло Ульянов помер у понеділок у московській лікарні театральних діячів. 20 листопада йому виповнилося б 80 років. До лікарні народного артиста СРСР привезли в четвер, після загострення хвороби кишківника. Кілька років тому Ульянов пережив важку операцію на кишківнику і довго лікувався. Також він мав проблеми з нирками, загострилася хвороба Паркінсона.

Ульянов був художнім керівником Московського театру імені Вахтангова, де працював із 1950 року.

— До останнього дня приходив на всі наради керівництва, — сказали "ГПУ" в театрі. — Через хворобу востаннє грав рік тому у виставі "Без вини винні" за Островським. Спектакль ставили в Малому залі театру, переобладнаному з буфету. Герой Ульянова — провінційний комік Шмага у виставі виголошує крилатий вислів "истинное место актера — в буфете". Потім Ульянова замінив Михайло Воронцов.

У кіно актор знімався з 1953-го. Зігравши в кіноепопеї "Звільнення" маршала Георгія Жукова, втілив його на екрані ще у 12 стрічках. На роль Жукова Ульянова призначив сам маршал. Коли був готовий сценарій, маршал поцікавився, хто його гратиме.

— Артист Ульянов, — відповіли йому.

— А, знаю-знаю, я не проти, — погодився Жуков.

Михайло Ульянов був одружений з актрисою театру ім. Вахтангова Аллою Парфаньяк. Відбив її в актора Миколи Крючкова. Мав доньку Олену.

1982-го Ульянов отримав на Венеціанському кінофестивалі приз за художній та особистий внесок у розвиток кіно. Знімався у фільмах "Антикіллер", "Ворошиловский стрелок", "Живі і мертві", "Добровольці".

— Де поховають Ульянова, невідомо, — кажуть у театрі імені Вахтангова. — Директор театру Сергій Сосновський поїхав у мерію вирішувати це питання. Панахида по акторові відбудеться 29 березня.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Ульянов помер від хвороби кишківника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі