вівторок, 17 липня 2007 15:35

Михайло Кононов помер у злиднях

 

На 68-му році життя помер  російський кіноактор Михайло Кононов. Артист потрапив у клініку два тижні тому із запаленням легенів і тромбофлебітом. Кононов жив у селі Бутирки під Можайськом. Районні медики порадили йому лікуватися в Москві. Але в московській клініці акторові стало ще гірше. Він не мав грошей на дорогі ліки. О 10 годині в понеділок його серце зупинилося через тромб у судині.

Михайло Кононов закінчив московське театральне училище імені Щепкіна, до 1968 працював на сцені московського Малого театру.

Зіграв пісвсотні кіноролей. Це й учитель Нестор Петрович Сєвєров у фільмі "Велика перерва", Глазков у картині "Начальник Чукотки", Альоша Сємьонов у стрічці "У вогні броду немає", Фома в картині "Андрій Рубльов".

— Останню роль Михайло Іванович зіграв торік у серіалі "В колі першому" мого чоловіка Гліба Панфілова, — пригадує актриса Інна Чурикова. — Він грав геніально, а ніхто із критиків його не похвалив. І це безумно несправедливо.

Кононов нечасто знімався з кінця 1980-х років. Ролі йому пропонували. Але актору не подобалися сценарії.

Помер він у злиднях. Перед смертю написав книгу, яку не було на що видати.

— Казав, що хоче прожити ще мінімум три роки, — згадує сусід актора по палаті.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Кононов помер у злиднях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі