середа, 20 лютого 2008 17:15

"Ми ж люди провінційні, куди нам той гламур"

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Віктор Бронюк грає у кліпі прапорщика. Військовий піджак з медалями і нагородами він сам вибирав на кіностудії імені Довженка
Віктор Бронюк грає у кліпі прапорщика. Військовий піджак з медалями і нагородами він сам вибирав на кіностудії імені Довженка

Позавчора у столичному нічному клубі "Патіпа" знімали кліп "Прощайте, дівчата!" вінницького гурту "ТіК". Режисером став 31-річний Роман Веркулич. Раніше він знімав для "ТіКа" кліпи "Апрєль" та "Вчителька". Перед тим працював із Потапом та Настею Каменських.

— Уранці ми фільмували сцени зі справжніми стриптизерками, тому журналістів не запрошували, — розповідає Роман Веркулич. — Одна з них знялася й в інших епізодах кліпу, — киває в бік дівчини в яскраво-червоному топі та коротких чорних шортах.

Вона сидить на дивані, обтягнутому червоною лакованою шкірою, курить. Поруч фронтмен гурту Віктор Бронюк, 28 років, та дві дівчини модельної зовнішності, одна з яких — мулатка.

— Я потрапила у кліп завдяки каналу "М1", — розповідає Олена, 24 роки. — Коли режисер шукає масовку для ролика, то йому пропонують когось зі спеціальної бази даних "М1". Туди будь-хто може надіслати своє фото та анкету. Я так уже в третій кліп потрапила.

— Вітя Бронюк хотів, щоб ролик був про те, як когось кудись проводжають, — веде далі режисер. — Тому ми нібито показуємо проводи одного з учасників гурту в армію. Зібралися його родичі та знайомі. Спочатку святкують за столом, потім продовжують гуляння в барі. У кінці ж виявляється, що ніхто до армії не йде — насправді так "ТіК" відправляють в концертний тур Україною, — розкриває таємницю кліпмейкер.

Перший всеукраїнський тур групи розпочнеться 6 березня у Вінниці. Він називатиметься "Байки про оленів". Потім хлопці виступлять іще в 26 містах України.

Дюша має заграти на гітарі, а Віктор зупинити його

— Пісня "Прощайте, дівчата!" стане лейтмотивом концертного туру, — розповідає Віктор Бронюк. — Мовляв, прощайте, дівчата, в одному місті. Привіт, дівчата, в іншому. Тому я й вирішив знімати відео саме на цю композицію. Режисер хотів зробити кліп більш гламурним, але я цю ідею відкинув. Ми ж люди провінційні, куди нам той гламур.

Минулого тижня цю пісню записали на київській студії "211", а 18 лютого презентували на українських радіостанціях.

— Вона стане першим синглом нового альбому. Він готовий на 70 відсотків. Планували випустити платівку у квітні-травні, але через тур не встигнемо, видамо аж восени.

На знімальному майданчику стоїть стіл, заставлений їжею й випивкою: салат "шуба", м"ясо, солоні огірки, ананаси та з десяток пляшок горілки.

— Все справжнє, — каже піарниця "ТіКа" Маріанна Кочевих, 30 років. — Купили для зйомок аж три ящики горілки.

За столом сидять учасники гурту й актори. Вони грають родичів та шанувальниць хлопця Дюши, якого нібито проводжають в армію. Знімають сцену, в якій Дюша має заграти на гітарі, а Віктор зупинити його словами: "Нє актуально, морячьок", забрати інструмент й виконати іншу пісню. Це довго не вдається відзняти. То Віктор нерозбірливо каже свої слова, то Сашко невчасно віддає гітару.

— Нарешті! Геніально! — кричить режисер, коли потрібні кадри зафільмували. — Тепер актори можуть пообідати. Якраз знімемо це крупним планом для кліпу.

Дає одній з акторок солоного огірка:

— Уявляй, що їси банан, — наказує.

Прем"єра кліпу "Прощайте, дівчата!" відбудеться 26 лютого на телеканалі "М1".

Зараз ви читаєте новину «"Ми ж люди провінційні, куди нам той гламур"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі