вівторок, 20 березня 2007 16:08

Меріл Стріп та Ентоні Хопкінс знімуться в українському фільмі

Книгу Анатолія Кузнєцова "Бабин яр" екранізує голлівудський продюсер Анатолій Фрайдіс. До цього він продюсував фільм "Список Шіндлера". Стрічку зніматимуть восени 2007-го в Києві та Чернівцях. Головні ролі в ній зіграють Меріл Стріп, Ентоні Хопкінс та Джесіка Ландж.

— У вересні в Україну ми привеземо не більше шести американських акторів, — говорить Фрайдіс на прес-конференції. — Я хотів би, щоб Стріп зіграла бабку, а Хопкінс — діда.

Продюсер народився в колишньому СРСР. Тому російською розмовляє краще, ніж англійською. Він згадав про гонорари, які вимагають голлівудські зірки:

— Ми говоримо про мільйони доларів. У переговорах із Хопкінсом називається сума у 4 мільйони. Але справа не тільки в грошах. 90 відсотків фільму зніматиметься в Чернівцях. Там маленький аеропорт, і долетіти туди з Лос-Анджелеса буде вкрай важко. А в Меріл Стріп четверо дітей і багато супроводу. І взагалі, зірки дуже примхливі.

Стрічку фінансуватимуть Україна, Америка і Польща.

— Ми зустрічалися з віце-прем"єр-міністром та міністром культури. Вони пообіцяли державну допомогу, — повідомив Віктор Приходько, український партнер проекту, генеральний продюсер кіновиробничої компанії "ПРО-ТВ". — Також зустрічалися з Віктором Пінчуком. Той цікавився, чи візьме участь в проекті Спілберґ.

— Знімати Спілберґ не може і не буде, — відразу повідомив Фрайдіс. — Але про проект він знає.

Уже підписаний контракт із майбутнім режисером картини — Гарольдом Бейкером. Він працював із Аль Пачіно, Джоном Траволтою, Брюсом Віллісом, Ніколь Кідман. Також відкрив світові Тома Круза. Актор був у масовці, але Гарольд його помітив і дав головну роль.

Сам Бейкер майже всю прес-конференцію мовчав.

— Я дивився на нову кіностудію, — сказав він нарешті. — Там є великий майданчик, де ми побудуємо 4 будинки з Хрещатика.

Фільм зніматиметься силами новоствореної кіностудії Віктора Приходька. Її офіційне відкриття призначене на травень.

— Головним персонажем фільму буде 14-річний хлопчик, — продовжує Бейкер. — Він мешкає у Києві в роки Другої світової війни. Основа сюжету картини — сімейна трагедія. Інші події будуть тільки тлом.

Зйомки планують завершити до Нового року. В американському прокаті фільм з"явиться у 2008 році.

Зараз ви читаєте новину «Меріл Стріп та Ентоні Хопкінс знімуться в українському фільмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі