пʼятниця, 06 червня 2008 17:38

Мелодраму "Ґудзик" зняли за 17 днів

  Письменниця Ірен Роздобудько: У ”Ґудзику” був мій перший акторський досвід, я з 5 років мріяла бути актрисою
Письменниця Ірен Роздобудько: У ”Ґудзику” був мій перший акторський досвід, я з 5 років мріяла бути актрисою

Фільм "Ґудзик" за романом письменниці Ірен Роздобудько, 44 роки, зняв 37-річний київський режисер Володимир Тихий. Продюсувала стрічку компанія "Фреш продакшн юей". Учора ввечері його показали на каналі "1+1".

Сюжет такий: студент кінофакультету Денис на відпочинку в Карпатах закохується в старшу за нього на десять років режисерку Єлизавету. Через 20 років Денис збирається одружуватися. Виявляється, що його обраниця Ліка — донька Єлизавети. Дениса зіграв 29-річний російський актор Анатолій Пашинін, матір Ліки — Вікторія Ісакова, 31 рік, а саму Ліку — Анна Кузіна.

— Фільм не зовсім такий, як книга, там навіть фінал змінений на більш позитивний, — ділиться Ірен Роздобудько на прес-конференції напередодні прем"єри. — Але екранізувати книгу слово в слово й не потрібно. Актори вкладають свою енергетику, режисер — своє бачення. Тож книга — лише підґрунтя для фільму.

Сценарій до фільму письменниця робила сама.

— Це мій перший такий досвід, — зізнається. — Коли у "Фреш продакшн" запропонували написати його, я прибігла на роботу і просто почала по Інтернету шукати літературу, у якій є технічний бік створення сценарію. Відсторонилася від всього і читала, як це робиться. Сценарист має робити дуже кропітку роботу. Виписати діалоги, невеличкі сцени, які мають бути створені за певною технологією і можуть тривати не більше 2 хвилин.

Картину зняли за 17 днів. У ній звучить музика українського гурту "Естетік Едьюкейшн". Ірен Роздобудько в одному з епізодів грає світську левицю.

— У "Ґудзику" був мій перший акторський досвід, і то через те, що Тихий сказав: гарна прикмета, коли сценарист бере участь у фільмі. А насправді я з 5 років мріяла бути актрисою.

Книга написана українською, а фільм знято російською мовою.

— Наш ринок ще не здатний купувати фільми рідною мовою. Як ми їх не продамо в ближнє зарубіжжя, то не заробимо грошей, — пояснює Роздобудько. — Має минути щонайменше 5 років, поки зможемо видати свій український продукт. Це не від мене залежить, це бізнес.

Нині компанія "Фреш продакшн юей" знімає ще один фільм за книгою Роздобудько "Зів"ялі квіти викидають". Він буде чотирисерійний.

Зараз ви читаєте новину «Мелодраму "Ґудзик" зняли за 17 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі