пʼятниця, 01 лютого 2008 18:08

Мавпа Чіта напише мемуари

 

75-річна мавпа Чіта, яка знялася в 12 фільмах про пригоди Тарзана, видасть книжку про своє життя. Мемуари вийдуть у жовтні 2008 року в американському видавництві "Фоурз Істейт". Насправді писатиме їх людина, яка тривалий час доглядає шимпанзе.

Прізвисько "Чіта" мавпа отримала на зйомках фільму "Тарзан" 1936 року. Справжнє ім"я примата — Джиґґз. Він народився в Ліберії, в Африці. Коли йому було кілька місяців, продюсер і дресирувальник Тоні Джентрі привіз його до Голлівуда. Останньою стрічкою Джиґґза став "Доктор Дуліттл", знятий 1967 року. Відбиток лапи мавпи є на голлівудській Алеї зірок.

Джиґґза занесено до Книги рекордів Гіннеса як найстарішого примата у світі. Бо вони зазвичай живуть 40–60 років. Джиґґз пережив акторів, які знімалися в "Тарзані". 79-річний Джонні Вайсмюллер, який грав Тарзана, помер 1984-го. А Маурін О"Салліван, яка виконала роль Джейн, пішла із життя дев"ять років тому, їй було 87.

Нині шимпанзе живе на віллі актора Дана Вестфаля у каліфорнійському місті Палм-Спрінґс разом із племінником Тоні Джентрі та ще п"ятьма мавпами-акторами. Шимпанзе малює картини, які його власники продають приблизно по $450. Торік навесні у Палм-Спрінґ відбулася виставка картин Джиґґза.

Нині примат-зірка хворий на діабет. Раніше він любив курити, пити пиво та їсти гамбургери. Тепер йому не дозволяють.

Зараз ви читаєте новину «Мавпа Чіта напише мемуари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі