пʼятниця, 29 лютого 2008 16:32

Марія Голубкіна сім років слухає українську лайку

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Марія Голубкіна була прийомною донькою Андрія Миронова
Марія Голубкіна була прийомною донькою Андрія Миронова

Мелодраму "Казка про жінку та чоловіка" знімає в Києві кінокомпанія "Інтер Медіа Продакшн". Робота почалися минулого тижня і триватиме ще два. Головні ролі виконують російські актори Марія Голубкіна й Олексій Серебряков.

За сюжетом самотня вчителька Марія на лісовій трасі потрапляє в аварію. З водієм іншого авто, пластичним хірургом Олександром, їй доводиться рятувати підстреленого мисливцем собаку. Після операції герої не розлучаються.

У чотирикімнатній квартирі старого будинку на вул. Мануїльського знімають одну з перших сцен. Героїня Голубкіної розмовляє по телефону, тримаючи пухнастого кота.

— В нашем возрасте про веселье можно уже забыть, — сумно відповідає на привітання з днем народження.

— Всем уйти со света! — лютує тим часом огрядний світлотехнік.

Сцену записують із сьомого дубля.

— Уперше бачу стільки преси на знімальному майданчику, — дивується 34-річна Марія Голубкіна, оглядаючи два десятки журналістів і фотографів. — У нас такого нема й ніколи не було.

У Голубкіної цікавляться, чи часто буває в Києві.

— Востаннє була в 17 років — із режисером В"ячеславом Криштофоричем та Інною Чуриковою презентували фільм "Ребро Адама". Не розрізняю Україну й Росію. Народилася в СРСР, тому для мене Україна така ж батьківщина, як і Росія. У нас була ідея в московському театрі Пушкіна поставити "Бурю" Шекспіра разом із українськими артистами. Наш режисер Роман Козак родом із Вінниці. Виставу мали грати й у Москві, й у Києві. Я розмовляю українською, — хвалиться. — Займаюся кінним спортом, а моя тренерка теж з України. Так що вже сім років  чую навколо українську лайку.

Марія Голубкіна — донька акторки Лариси Голубкіної, яка була одружена з Андрієм Мироновим. Він вважав Марію донькою.

— Я виросла за кулісами театру, — розповідає вона. — Досі найбільше щастя в житті — прийти в театр за куліси, вдихнути цей запах. Не уявляю себе без нього. А в кіно почала зніматися в 16 років — у фільмі "Ребро Адама". Зніматися спочатку не хотіла. Але, знаючи цю професію зсередини, зіграла так, як відчувала.

Спілкуєтеся з рідною донькою Андрія Миронова — теж Марією?

— Не можу сказати, що ми зідзвонюємося і дружимо. Ніколи цього не робили. У мене своє життя, в неї своє.

Працювати взагалі важко. Але не працювати ще важче

Колись ви з мамою зіграли в кіно матір та доньку. Було складно?

— Немає жодної різниці, з ким грати, — знизує плечима акторка. — Хоча з родичами страшенно нудно. Це як на самого себе дивитися. Мені цікавіше грати з людиною, з якою не знайома.

Не складно виходити безліч разів на сцену з одним і тим самим спектаклем?

— Дійшла висновку, що працювати взагалі важко, — іронізує Голубкіна. — Але не працювати  ще важче. Коли не працюєш, тебе постіно тягне на якісь дурниці. Чим більше граєш, тим краще повинен це робити. А кому нудно — геть із мистецтва!

Режисер стрічки Лев Карпов, 47 років, каже, що Марію Голубкіну на головну роль затвердили без кастингів.

— Сам запропонував їй роль, — розповідає він "ГПУ". — На головну чоловічу роль планували запросити російського актора Ігоря Верника, але не зійшлися з ним у графіках. У нас знімаються кілька зірок, звести їх докупи — це така божевільня!

Чому запросили саме російських артистів?

— Не ми придумали цю систему зірок, а Голлівуд, — виправдовується. — Щоб продати фільм, потрібні впізнавані обличчя. А український кіноринок поки що маленький.

Зараз ви читаєте новину «Марія Голубкіна сім років слухає українську лайку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі