вівторок, 05 квітня 2011 01:00

Маргарита Січкар надиктувала книжку стенографістці

Автор: фото: Ольга Каменева
  Рестораторка Маргарита Січкар показує видавцю Віталію Капранову приготовлений нею ”Салат гурмана”
Рестораторка Маргарита Січкар показує видавцю Віталію Капранову приготовлений нею ”Салат гурмана”

Із 7 до 10 квітня у столичному експоцентрі "Спортивний" працюватиме виставка "Книжковий світ". Письменники Іван Андрусяк, Ірен Роздобудько, Сергій і Марина Дяченки роздаватимуть автографи. Андрій Курков готуватиме банош, Юрій Винничук — груші в тісті.

— Уперше стала біля плити в другому класі. Тоді варила борщ. Усе робила за рецептом, а як спробувала — розчарувалася. Соромно було ним пригощати батьків, тому вміст каструлі вилила в унітаз, — каже рестораторка Маргарита Січкар, 41 рік.

Викладає на стіл 200-грамовий шматок сьомги, миє під краном зелень.

— Зараз зроблю "Салат гурмана", один із найулюбленіших у нашій родині. Він подобається усім моїм друзям. Рецепти беру із закордонних кулінарних книг. Люблю страви, які швидко готуються. Адже час можна витратити на якісь цікавіші речі. Нещодавно з донькою почали відвідувати танцювальну студію, учимося танцювати на пілоні.

Викладає на тарілку руколу і кінзу. Ріже головку сиру камамбер на вісім частин, викладає на листя салату. Ставить на плиту сковорідку, смажить сьомгу по 20 секунд із кожного боку.

— Рибу треба смажити на великому вогні та швидко. Вона має бути сирою всередині.

Розповідає про свою нову книжку "Щоденник успішної жінки".

— Начитала її на диктофон. Розшифровувала і записувала моя стенографістка. Читачі пишуть на електронну пошту листи з подяками. Нещодавно "нашоукраїнка" Леся Оробець прислала СМС: "Рита, книга обалденная. Рекомендую всем и дарю своим подругам".

У виданні йдеться про вісім складників жіночого щастя. На першій сторінці є порожня сторінка з написом "Моя фотографія".

— Ця книжка може стати особистим щоденником кожної жінки, яка хоче стати успішною. Її можна презентувати подрузі.

Наприкінці року Січкар видасть "Кухню на шпильках". Каже, краще читати книжки, ніж дивитися кулінарні програми з Михайлом Поплавським.

— Якщо постійно готувати страви за його рецептами, то цироз печінки вам забезпечений.

Зараз ви читаєте новину «Маргарита Січкар надиктувала книжку стенографістці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі