вівторок, 27 листопада 2007 17:24

"Мандри" відмовилися виступати у гей-клубі

Минулого тижня фолк-рок-група "Мандри" видала сьомий диск "Мандри у Країні мрій". До нього увійшли 10 старих пісень, записаних під час виступу групи на столичному фестивалі "Країна мрій" 2005-го. Кожна пісня розпочинається з віршів, які написав 35-річний лідер гурту Сергій Фоменко на прізвисько Фома. Презентували диск у столичному Українському домі.

— Цей альбом створювався понад рік. Ми багато гастролювали і не мали часу для роботи над ним, — розповідає Фома. — Українські музиканти не можуть закритися на рік у студії, бо потрібно ще й гроші десь заробляти. Часто граємо на приватних вечірках. Якось нам пропонували виступити на гей-вечірці. Але замовники хотіли, щоб ми непристойно одяглися. Ми відмовилися.

Вхід на концерт безкоштовний. Люди стоять навіть у проходах. Багато молоді у вишиванках, із українськими прапорами. "Мандри" виконують пісні з нового альбому та хіти "Дорога" й "Не спи, моя рідна земля".

— На концерти вибираюся рідко, часу бракує. Але на цей Фома зателефонував і запросив, — каже  директор видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" Іван Малкович, 46 років. — Не міг відмовити, ми ж друзі. Мої діти привчили мене слухати українських альтернативних виконавців. Удома повно дисків. За кермом часто наспівую пісеньку гурту "Сонцекльош" "Ой машина, ти желєзна...". Але все одно найбільше люблю класичну музику.

У грудні "Мандри" відзначать 10-річчя.

— Зробимо великий концерт, — говорить Фома. — Видамо DVD-диск із нашими кліпами та книжку з текстами і нотами пісень. Записали вже сім пісень до нового альбому. Там буде значно менше фольклорних мотивів.

— А я скоро видам власну книжку, — додає перкусіоніст Салман Салманов. — Останню відпустку провів на Кубі — об"їздив її на велосипеді, намотав 917 кілометрів.  Щоправда, жодного речення не написав у тверезому стані. Але так цікавіше виходить.

Зараз ви читаєте новину «"Мандри" відмовилися виступати у гей-клубі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі