вівторок, 23 жовтня 2007 17:09

Максим Бахматов запрошує на зйомки Гері Олдмена

У липні 29-річний Максим Бахматов пішов із посади генпродюсера "Камеді Клаб Україна". 20 жовтня, на свій день народження, він розповів, що продюсуватиме два фільми.

— "Лицарі сорока островів" — фентезі за мотивами роману російського письменника Сергія Лук"яненка. Бюджет фільму становитиме 17 мільйонів доларів. Сценарій написали фантасти Марина та Сергій Дяченки, — розповідає продюсер. — Зйомки розпочнемо в січні–лютому. Я шукаю режисера в Голлівуді. Нашим страшно довіряти такі гроші — розкрадуть. Мені пропонують Пітера Х"юїтта, який зняв мультфільм про кота Ґарфілда.

У фільмі буде один дорослий герой — фотограф. Він пропонує дітям на вулицях знятися для глянцевого журналу. На це погоджуються 40 із них. За сценарієм, вони потрапляють на острови, звідки потрібно вирватися.

— П"ятьох дітей уже відібрав у Києві, — розповідає Бахматов. — Найбільше сподобалася 11-річна дівчинка, схожа на Барбі. Вона прийшла на кастинг із сумкою "Луї Віттон". Інших шукатимемо в Америці.

Бахматов веде переговори з голлівудськими акторами Гері Олдменом, Вільямом Дефо та Тімом Ротом. Хтось із них зіграє фотографа. Зніматимуть на островах Малайзії чи на індійському острові Гоа.

Нашим режисерам страшно довіряти такі гроші — розкрадуть

— А може, зробимо все у студії, — відмахується продюсер. — Усе залежатиме від бажання режисера.

— Сумніваюся, що вдасться зняти хороше кіно, — каже 50-річний Богдан Батрух, генеральний директор кінопрокатної компанії "B&H". — Американців запрошувати не варто, бо це дорого. Та й стрічку навряд чи вдасться показати у США. Американці не люблять пускати чужих на власний ринок.

Друга стрічка Бахматова називатиметься "Анабіоз: Сон розуму". Її буде створено за комп"ютерною грою. Бюджет цієї картини — $3 млн.

— Цей фільм придумав мій друг Ігор Карєв — власник компанії, яка розробляє комп"ютерну гру "Анабіоз". Його створюватиме українська знімальна група. Я теж хочу знятися, — підсумовує продюсер. — Буде приємно, якщо мене на першій хвилині грохнуть.

Зараз ви читаєте новину «Максим Бахматов запрошує на зйомки Гері Олдмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі