середа, 09 квітня 2008 14:56

Максим Афанасьєв херсонські ландшафти фотографує "мильницею"

  Фото із серії ”Ландшафти”, без назви
Фото із серії ”Ландшафти”, без назви

Виставку фоторобіт "Ландшафти" в столичній галереї "Мистецький арсенал" на вул. Івана Мазепи, 28 презентував минулого тижня херсонський фотограф Максим Афанасьєв, 37 років. Свої знімки він опрацьовував у комп"ютерній програмі "Фотошоп".

Більшість фото зроблено на пісках, лише кілька — поміж деревами. Небо на знімках Афанасьєва — світло-червоне, а пісок — білий, наче сніг. Це додає чіткості персонажам. На одному знімку —  кілька чоловіків із жінками сидять під деревом. Усі в жіночих комбінаціях. На сусідній роботі — зо двадесятки людей у різних позах стоять на полі, а посеред них у чорному із косою блукає Смерть.

— Не буду казати, що все це означає. Я створюю ілюзію. Для глядача вона має залишитися таємницею. Має бути якась містика і загадка, — каже Афанасьєв, тримаючи в руках келих шампанського. — Це сюрреалізм. Плюс хотілося б, щоб у роботах відчувалася імпровізація.

Фотосесію митець робив за 40–60 км від Херсона торік і позаторік. Знімав фотоапаратом-"мильницею" "Фуджі", аби зберегти ефект "розмитості" героїв на тлі природи.

— Я прагнув, щоб люди вписалися в природу, а не виділялися на її тлі, — пояснює фотохудожник.

Цікавлюся, чому виставку назвав "Ландшафти".

— Кілька років тому на одному форумі в Берліні завели мову про те, чи є в творчості художника щось від його нації, — згадує Максим. — Я живу в Херсоні, тому вирішив показати наші ландшафти.

Торік Афанасьєв презентував у Києві "Проект спільнот" у Центрі сучасного мистецтва. Однак більше виставляється за кордоном. Виставка "Ландшафти" триватиме до 20 квітня. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «Максим Афанасьєв херсонські ландшафти фотографує "мильницею"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі