пʼятниця, 08 лютого 2008 14:28

Любовну історію Володимира Путіна продаватимуть за 30 гривень

У московському готелі "Націонал" 5 лютого презентували художній фільм "Поцілунок не для преси". У головних героях упізнають президента Росії Володимира Путіна та його дружину Людмилу. Однак творці стрічки заперечують це.

— Я просто знімала кіно про кохання, — говорить 50-річна режисерка Ольга Жукова. "Поцілунок не для преси" — її дебютна робота.

Головні ролі у фільмі зіграли 45-річний Андрій Панін і Дар"я Михайлова, 42 роки. Герой Паніна — Олександр Олександрович Платов. Таким був криптонім Володимира Путіна під час навчання в Московському інституті КДБ СРСР. Героїня Михайлової — стюардеса з Калінінграда — так само, як і Людмила Путіна, виходить заміж за ленінградця, який закінчив юрфак і захоплюється самбо. Вона їде з чоловіком до НДР і згодом стає першою леді.

Як Володимир Путін і Людмила Шкребньова, персонажі зустрічаються в Ленінграді перед концертом сатирика Аркадія Райкіна. Чоловік спізнюється, але дівчина чекає на нього. Бо він має принести квитки, які тоді важко було дістати.

— Я граю якогось губернатора — розповідає 75-річний Олександр Білявський. — Із подій його життя глядач може здогадатися, що прообразом героя є колишній мер Санкт-Петербурга Анатолій Собчак. Панін грає мого помічника.

Анатолій Собчак був викладачем Володимира Путіна на юридичному факультеті Ленінградського університету.

— Так сталося, що 2001 року, коли ми написали сценарій і розпочали зйомки, у мене дещо змінилися життєві обставини, — говорить продюсер фільму 40-річний Анатолій Воропаєв, колишній віце-губернатор Ставропольського краю. — Я тимчасово покинув творчу діяльність і перейшов на державну службу. Тому фільм, власне кажучи, не вийшов тоді, коли мав вийти. І потім, мені здавалося, що не дуже коректно випускати його тоді, коли я обіймав державну посаду.

Подейкують, що у створенні фільму допомагала перша леді Росії.

Єдина прем"єра "Поцілунку не для преси" на великому екрані відбудеться 11 лютого в московському кінотеатрі "Художественный". Із 14 лютого, Дня закоханих, фільм  продаватимусть на DVD.

— Це кіно, в якому нема брехні, нема агресії, вульгарності. Воно про родинні цінності, для сімейного перегляду, — каже Євген Чухломін, керівник компанії "DVD Ленд", яка розповсюджуватиме стрічку. — Наше завдання — щоб фільм потрапив у кожен дім, тому ми обрали найнижчу цінову політику — 149 рублів за диск (30 грн. — "ГПУ").

Зараз ви читаєте новину «Любовну історію Володимира Путіна продаватимуть за 30 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі