Ексклюзиви
четвер, 24 травня 2007 17:34

Лялька-вбивця коштує 500 доларів

Ляльки-вбивці, психи та світські левиці виставляє та продаж київська галерея "Парсуна". Іграшки створила московська художниця Поліна Волошина, 30 років.

— Першу ляльку я виліпила кілька років тому для себе, — розказує Волошина. — Це була силіконова копія доньки моєї знайомої. Дівчинка із "золотої молоді". Нагламурена далі нікуди, із застиглим поглядом і змучена дієтами. Це були іграшки не для дітей. Тому я здивувалася, що хлопчикам і дівчаткам 8–9 років таке сподобалося!

Іграшки Волошиної називаються "кукли-мукли". Кожну виготовляють вручну. Тому в місяць московська артіль Волошиної випускає лише 300 ляльок.

На зріст вони 40 см, виготовлені з пластику, важчі від "Барбі". Мають розкосі, як із японських мультиків, очі. Їхні руки, ноги й голова на шарнірах крутяться в різні боки.

Кукли-мукли є наймоднішим подарунком у столиці Росії Москві. Коштують вони, як пристойний телефон — $500. В Інтернеті "муклам" присвячений сайт, на якому можна замовити й купити іграшку. Кожна лялька має власну історію, написану російською письменницею Лінор Горалік. Ляльки — начебто доньки багатих батьків. Вони живуть у закритому коледжі "Міллвер-Оакс" у глухому лісі.

Лялька Таня одягнена в куртку із каптуром з кролячими вухами. Сумочка в неї теж у формі голови кролика. В історії ляльки записано, що вона упіймала пташеня і перерізала йому горло манікюрними ножицями.

— У неї у підв"язці пластиковий пістолет, — каже про Таню директор галереї "Парсуна" Ніна Ємець, 48 років. — Ця лялька найпопулярніша, коштує 2400 гривень. Із грудня у нас купили десять ляльок.

Лялька Лора має образ пришелепкуватої, одягнута у плащ, який відбиває світло. Вона впевнена, що без такого одягу її попече космічне проміння. Щоночі Лора вилазить на дах коледжу і проводить там кілька годин. Лялька чекає летючу тарілку, що забере її до батьків.

Лялька Ліза відходить від депресії — у неї нещодавно померла мати. Анна — світська левиця. Майя — дуже віруюча, спілкується із квітами і птахами. Серед ляльок є навіть мулатка — Соня.

Продаються кукли-мукли в коробках, наче з-під взуття. У середину цих коробок кладуть маленькі "газетні" вирізки про ляльок. Іноді "мукол" бризкають парфумами.

Упіймала пташеня і перерізала йому горло манікюрними ножицями

Ляльки, схожі на сучасних підлітків, уже кілька років виготовляють у Японії, Кореї та Китаї. Але ті іграшки, на відміну від російських, мають європейський тип обличчя. Найдорожчих продають у трунах із кондиціонерами.

Дуже схожі на кукли-мукли Волошиної порцелянові та глиняні ляльки російської художниці Марини Бичкової, 24 роки. Тільки іграшки останньої мають статеві органи. До того ж, Марія створює не тільки дівчат, а й хлопців.

— Купують їх в основному чоловіки, — зізнається Марина. — Кажуть, у подарунок дружинам та нареченим.

Замовити таку ляльку можна через Інтернет. Але коштує вона від $3 тис. Бо костюми іграшок художниця оздоблює справжнім коштовним камінням і золотом.

Зараз ви читаєте новину «Лялька-вбивця коштує 500 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути