середа, 07 березня 2007 17:58

Луї Франк учився в Олега Табакова

  Луї Франк переманив із ”Океану Ельзи” у свою групу ”Естетік Едюкейшен” Юрія Хусточку і Дмитра Шурова
Луї Франк переманив із ”Океану Ельзи” у свою групу ”Естетік Едюкейшен” Юрія Хусточку і Дмитра Шурова

Група "Естетік Едюкейшен" минулого тижня зняла кліп на пісню "Неймовірний". Після зйомок ми спілкуємося з її вокалістом — 35-річним швейцарцем Луї Франком у столичній кав"ярні "Квартира Бабуїн". Поряд сидить бас-гітарист гурту Юрій Хусточка.

Франк розмовляє російською з акцентом. Каже, українську теж розуміє.

— Він знає багато мов, — запевняє Хусточка. — Якось по телефону вітав маму з днем народження. Починав англійською, закінчив французькою. На радіо видав стільки італійських матюків, що програму на прохання слухачів чотири рази повторювали.

Хусточка колись грав у групі "Океан Ельзи". Потім із Луї створив  "Естетік Едюкейшен". Луї вісім місяців жив у Хусточки дома.

Бачитеся із Вакарчуком? — запитую в Луї.

— Рік тому летіли в одному літаку, — пригадує. — Вакарчук постійно очі відводив.

Як потрапили до України?

— Працював діджеєм у Нью-Йорку, — починає здалеку. — Там Олег Табаков набирав студентів до своєї школи-студії. Побачив його на співбесіді. Занервував і забув усе. А на вулиці помітив, що й гаманець на прослуховуванні лишив. Повертаюся, метушуся. Табаков усміхнувся. Щирість, з якою я нервував, сподобалася. І мене прийняли.

У студії Луї займався півроку. Потім курс продовжили в Москві.

— У гуртожитку з американцями жити не захотів, — говорить він. — Вони гуляли багато. Пішов до батькової знайомої — дружини мультиплікатора  Сергія Алімова, який "Канікули Боніфація" зняв. У них квартира на Смоленській набережній. Стелі височенні. Спав на ліжку дев"ятнадцятого століття, ноги не вміщалися. У кімнаті висіла посмертна гіпсова маска Петра І. Алімов спочатку обіцяв мене викинути. Однак полюбив, як рідного.

У московському клубі "16 тонн" Луї познайомився з Юрком Хусточкою.

Питаю про сім"ю. Каже, батько живе в Лондоні, торгує картинами.

— Старший брат Алекс, який зняв перший кліп "Естетік Едюкейшен", лежить у клініці в Лос-Анджелесі. У грудні його збила вантажівка.

Дружина Луї — 35-річна російська акторка Діна Корзун — працює в Національному лондонському театрі.

— Ми познайомилися на вечірці в МХАТі, — згадує він. — Весілля в Женеві влаштували. А медовий місяць провели в наметі в Альпах.

Як спілкуєтеся із Тимуром? — питаю про сина Корзун від першого шлюбу.

— Він живе з бабусею в Москві. Я подарував йому першу книжку про Гаррі Поттера. А він мене присадив на японські мультики. Часто їжджу до Смоленська — це рідне місто дружини — але там повна жопа. Про що зі смоленськими подружками Діна розмовляє після Москви та Америки?

Чи подобаються фільми, де грає дружина?

— Вона талановитіша від режисерів, у яких знімається. Діна класна. Мій батько її більше від мене любить.

Після МХАТу знімали кіно?

— Три роки в Монреалі працював актором у театральній трупі на сім осіб. Жили в однокімнатному будинку. Мені місця не вистачило, збудував у дворі сарайчик. Спав у ньому навіть при 45 градусах морозу. Актори постійно сварилися. Якось я вийшов із таксі на півдорозі, і більше не повернувся.

Чим потім займалися?

— У Монреалі писав тексти для реклам "МакДональдз", "Дженерал моторз" і "Кока-кола". У новий офіс приніс статуетку Далай-Лами. Сказав, що це — олтар. Хто до нього принесе квіти, в того здійсняться мрії. За два тижні в конторі був справжній бардак, як сказав начальник. І мене викинули.

У Луї — велика родима пляма на лобі. Запитую, чи його в дитинстві не дражнили.

— Батько мені радив уважно дивитися таким людям між ніг. Це їх відразу спантеличує.

Зараз ви читаєте новину «Луї Франк учився в Олега Табакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі