пʼятниця, 04 квітня 2008 17:00

Ліхута не помічав Таїсію Повалій в училищі

Автор: фото Андрій ШМАТОВ
  Співачка Катерина Бужинська закінчила столичне музучилище імені Глієра 2000 року
Співачка Катерина Бужинська закінчила столичне музучилище імені Глієра 2000 року

У київському Жовтневому палаці відбувся заключний концерт з нагоди 140-річчя музичного училища імені Глієра. Виступили п"ятеро естрадних зірок — випускників цього закладу.

Концерт проходив у формі студентського іспиту. На сцені — довгий стіл, за яким сидять семеро викладачів училища. Головою комісії обрали директора, Сергія Волкова, 53 роки. Зірки по черзі виходять на сцену, тягнуть екзаменаційний білет, а потім співають.

Тіна Кароль, 23 роки, зізнається, що страшенно хвилювалася перед виступом. Думала, доведеться розповідати щось із теорії музики чи сольфеджіо, а вона усе забула. Але комісію цікавило інше — коли її черговий сольний концерт. Та зізнається, що восени. Кароль заспівала "Ніченьку", "Пупсик", "Вище хмар". Було й додаткове запитання: чи пам"ятає вона пісню, яку вперше виконувала на сцені Національної філармонії? Тіна заспівала "Ой верше, мій верше" — без музичного супроводу.

Щойно викликали Андрія Кравчука, 31 рік, він із мікрофоном пішов прямо в зал. Розповів, що в училищі був старанним і слухняним. Тому бодай нині захотілося трохи побешкетувати. Він намагається змусити публіку скандувати: "У-чи-ли-ще Глі-є-ра!". Але та піддається неохоче.

Тіна заспівала "Ой верше, мій верше" — без музичного супроводу

Асія Ахат, 42 роки, виступила і як вокалістка, і як скрипалька. Їй підтанцьовували дві дівчини в чорних сукнях із відкритими спинами. Асія — єдина з п"яти артистів, хто стажувався за кордоном. Навчалася в Музичній академії у французькому місті Ніцца по класу скрипки. Каже, що українська система освіти — найкраща у світі.

Катерина Бужинська, 28 років, виконала радянські пісні та мюзикли 1980-х. Членів комісії, видно по обличчях, огорнула ностальгія. Катерину запитали: що таке музика?

— Це — голос Бога, — подумавши, відповідає Бужинська.

Останньою складати іспит вийшла Таїсія Повалій, 42 роки. Номер її екзаменаційного білета — 1984.

— Це — рік, коли я закінчила училище, — пояснює співачка.

На допомогу запрошують її чоловіка Ігоря Ліхуту, 46 років. Він також колишній випускник училища.

— Ми навчалися майже одночасно, — розповідає Повалій. — Але він мене не бачив, — поглядає на Ліхуту й бере його за руку. — А потім, як він став мені потрібен, ми зійшлися, — усміхається.

Усі п"ятеро артистів отримали по п"ятірці з плюсом. А члени екзаменаційної комісії — хто по одному, а хто й по два букети квітів.

Зараз ви читаєте новину «Ліхута не помічав Таїсію Повалій в училищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі