вівторок, 17 липня 2012 05:30

Левицький хоче продати сценарій

Автор: фото: Сергій СТАРОСТЕНКО
  Режисер Любомир Левицький знімає новий трилер
Режисер Любомир Левицький знімає новий трилер

З агентами Люка Бессона веде переговори київський режисер Любомир Левицький, 30 років. Він планує продати французькому кінорежисеру сценарій свого фільму "100 доларів". Це трилер про чоловіка, який не може вийти з телефонної будки, бо на нього полює снайпер. Написаний англійською, усі події розвиваються в Лос-Анджелесі.

— Я надіслав Бессону сценарій свого фільму, — Любомир сидить на високому стільці на балконі свого офіса неподалік майдану Незалежності в столиці. Кобильчук-Левицький знаний як автор першого українського фільму жахів "Штольня". Цьогоріч режисер вирішив узяти прізвище роду священиків по лінії матері — Левицький. — За кілька днів мені зателефонували його агенти. Сказали, що Бессон проглянув сценарій, похвалив його та розпорядився внести до переліку якісних, у так званий чорний список. До білого занесені ті, на які вже знайшли гроші. Сценарій обіцяють купити.

Із сусідньої кімнати чути жіночий крик, хтось падає на підлогу.

- Це проби на мій новий фільм "Тіні незабутих предків", який зніматиму цього року. Кастинги проводив по всій Україні. Передивився більше 5 тисяч людей, а вибрати треба 8, це дуже складно. Парадокс - якщо актор гарний, то таланту малу. Якщо є талант — то не підходить по типажу. Тому вирішив шукати акторів через інтернет. На порталі say.tv виставили характери героїв. Запропонували користувачам прочитати монолог. Був вражений талантом і видумкою людей. Вони створюють мікро-фільми, роблять з монологів короткометражки. Запрошуємо їх на проби..

"Тіні незабутих предків" — молодіжний трилер. Компанія студентів потрапляє в халепу. Герої по-різному намагаються вирішити проблеми, вирушають у гори на пошуки мольфарів. Зніматимуть фільм у Чернівецькому університеті. Режисер навчався там на історичному факультеті. Продовжив освіту в німецькій кіношколі. На роль матері головного героя запросили Ольгу Сумську, декана зіграє Богдан Бенюк.

— Фільму необхідні зірки, але в нас їх практично немає. Брати російських акторів не хочу, бо не бажаю розвивати сусідній кіноринок. Їм і так непогано живеться. Мені приємно знімати українською, можу ще англійською. Хочу зняти нове українське кіно, модне і стильне. Вивести образ українця, бо його в нас немає. Не люблю, коли українці дивляться російське кіно і кажуть "наше". Чому тоді польське не називаємо нашим? Поляки так само близько до нас. Є жарт: "Що б росіяни не знімали, все одно виходить про війну, мєнтів і водку".

Фільм планують показати наступного року. Зараз Любомир Левицький закінчує зйомки комедійного бойовика "Ломбард". На нього Міністерство культури виділило 6 млн грн. Стрічка російською мовою, бо її прокат планують у країнах колишнього Радянського Союзу.

— Якщо міністерство впродовж наступних 20 років почне підтримувати багато маленьких проектів, ми станемо гравцями на кіноринку. Як щороку матимемо три фільми, за 10 років із 30 картин п'ять точно будуть хітами. Гірше, якщо виділятимуть гроші на великі проекти. Тоді багато молодих продюсерів махнуть рукою на свою роботу. Як виходить один фільм за п'ять років, то всі починають шукати в ньому погане.

Зараз ви читаєте новину «Левицький хоче продати сценарій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі