неділя, 12 серпня 2007 17:21

Лариса Денисенко пише одночасно вісім книжок

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Лариса Денисенко веде телепрограму про українську культуру ”Документ+” на телеканалі ”1+1”
Лариса Денисенко веде телепрограму про українську культуру ”Документ+” на телеканалі ”1+1”

Роман 34-річної київської письменниці Лариси Денисенко "Танці в масках" переміг у літературному конкурсі "Найкраща українська книга" у номінації "Белетристика". Цей конкурс організовував столичний журнал "Кореспондент". Авторці вручили 5 тис. грн.

— Витрачати премію буду на книжки й музику, — зізнається "ГПУ" письменниця. Бесідуємо у столичній кав"ярні на майдані Незалежності. П"ємо каву. — Я здивована, що вибрали цю книгу, — веде далі. — Бо із усіх своїх творів я люблю її найменше. Минулого року на цьому конкурсі мій роман "Кавовий присмак кориці" посів четверте місце. А він набагато глибший.

Правда, що ти тільки-но повернулася з відпустки?

— Так, була у санаторії "Нижня Ореанда" між Ялтою та Ластівчиним гніздом. Третій корпус цього санаторію — парламентський. Я зустріла на пляжі міністра освіти Станіслава Ніколаєнка. Він з усіма вітався, займався дайвінґом і тенісом. Ще бачила колишнього нардепа Володимира Стретовича. Він мене давно знає. Але відвертав пику, наче ми незнайомі. Може, це така захисна реакція людини, з якою зустрічалися у зовсім інших умовах, а тут бачиш її у трусах.

Бачила Володимира Стретовича у трусах

Якась ідея нової книжки закралася?

— Недавно спілкувалися із колегою-юристом. Згадували нашого спільного знайомого брехуна-правника. Я вирішила написати про двох людей, які постійно сваряться, але все одно живуть разом. Чоловік дружині бреше, а дружина робить вигляд, що вірить. Ще готую п"ять дорослих книжок, дві казки і підлітковий детектив. Усі пишу одночасно. Щомісяця виходить сто тисяч знаків (51 сторінка. — "ГПУ"). Коли немає під рукою комп"ютера, пишу в блокноті. Для одного роману треба багато ритися в архівах, бо він буде про Другу світову війну. Я такого ще ніколи не писала.

А дитячий детектив — про що?

— У нас домовленість із видавництвом "Теза", що в цьому творі не буде крові і вбивств. Адже це книжка для підлітків.

На початку вересня у київському видавництві "Нора-друк" вийде твій шостий роман.

— Він називається "Помилкові переймання, або Життя за розкладом убивць". Це психологічна драма про непорозуміння між людьми. Розповідають чоловік і жінка. Лікар Андрій пізно лягає і пізно встає. Менеджер Ганна за ритмом життя жайвір. Вона прокидається рано, бігає під вікнами Андрія і будить його. Андрій злиться. А Ганна думає, що зацікавила його. Зрештою, лікар іде на фатальний вчинок.

Півроку тому Лариса Денисенко стала ведучою телепрограми про українську культуру "Документ+" на "1+1".

— Мені казали, що телебачення — це самі плітки, — каже Лариса, — але в нас із ведучими Анатолієм Яремою і Юрієм Макаровим чудовий колектив. Мені багато людей із закордону дякують. Шкода, що виходимо о четвертій ночі, і не всі можуть дивитися передачу в такий час.

Правда, що ти працювала у модельному бізнесі?

— Так, 1992-го працювала у модельному агентстві Слави Зайцева у Москві. Ми дуже любили приколюватися. Якось знімали повішення. Різнокольоровими шнурками з кросівок мене прив"язали до люстри. Я висунула язика. А подруга Катя Маркіна начебто поруч стояла скорботно з квіточками. Фотограф це знімав. І тут з вікна долинула похоронна музика. У будинку хтось помер. Усі перелякалися. Казали, що це знак. І що я того року, можливо, помру. Зі мною нічого не сталося. Але відтоді я зрозуміла, що краще зі смертю не бавитися.

1973, 17 червня — Лариса Денисенко народилася в Києві в сім"ї науковця та викладачки іноземних мов
1995 — закінчила юридичний факультет КНУ ім. Шевченка
2000 — одружилася зі сценографом Сергієм Чудновським
2002 — гран-прі конкурсу "Коронація слова" за твір "Забавки з плоті та крові"
2006 — видала роман "Танці в масках"
2007 — розлучилася з чоловіком, видала книгу "24:33:42"

Зараз ви читаєте новину «Лариса Денисенко пише одночасно вісім книжок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі