четвер, 10 квітня 2008 17:52

Кузьма видав аудіокнигу "Я, "Побєда" і Берлін"

Кузьма видав аудіокнигу "Я, "Побєда" і Берлін"

Минулого тижня соліст групи "Скрябін" 39-річний Андрій Кузьменко презентував аудіокнигу за своїм романом "Я, "Побєда" і Берлін", який 2006-го надрукувало харківське видавництво "Фоліо". До збірника ввійшли дві повісті й тексти найвідоміших пісень гурту.

— Першою я написав повість "Місто, в якому не ходять гроші". Її сюжет мені наснився, — розповідає Кузьма. — Якось відпочивав у Єгипті. Напився там жахливого місцевого рому, після якого мені привидівся жахливий сон про місто, у якому немає грошей. Там за все доводиться розплачуватися послугами. За ночівлю у готелі — мити волоссям підлогу в туалеті, а за проїзд у таксі — їсти декілька ложок хрону. Сон був, як кіно. Наприкінці навіть титри показували. Вранці прокинувся і занотував те сновидіння.

Андрієвим приятелям повість не сподобалася.

— Вона вийшла надто похмура, тому друзі її забракували. Сказали, що краще написав би щось веселе. Тоді й узявся за "Побєду". Там є купа дурнуватих історій про мої подорожі Німеччиною на роздовбаній блакитній "Побєді". Їздив туди в молодості, щоб заробити грошей.

Кузьма не планував публікувати в книжці тексти пісень гурту.

— У видавництві захотіли, щоб книжка була якомога товстішою, — пояснює. — Тому й напихали віршів. Коли написав ці повісті, то не знав, де їх можна опублікувати. Допомогла Наталка Могилевська — замовила за мене слівце у "Фоліо".

Начитувати текст аудіокниги самостійно Кузьма не хотів:

— У мене взагалі проблеми з дикцією, — зізнається. — Але видавництво захотіло, щоб це зробив я, бо так книга краще продаватиметься. Іноді начитував текст нетверезим, іноді після бодуна. Книжку повністю ще не слухав, лише уривками.

Аудіокнига вийшла накладом 5 тис. примірників. Ціна — 25 грн.

Зараз ви читаєте новину «Кузьма видав аудіокнигу "Я, "Побєда" і Берлін"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі