неділя, 12 листопада 2006 16:16

Кутуньо присвятив пісню Ющенку

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  62-річний Тото Кутуньо в київському аеропорту ”Бориспіль” за вісім годин до концерту
62-річний Тото Кутуньо в київському аеропорту ”Бориспіль” за вісім годин до концерту

"За п"ятнадцять хвилин до концерту я познайомився з вашим президентом, — каже зі сцени Палацу "Україна" італійський співак, поет і композитор Тото Кутуньо, 62 роки. — Маленькі доньки Ющенка дуже чарівні. Присвячую йому пісню "Разом", з якою я виграв "Євробачення" 1990 року. Упевнений, що Україна незабаром увійде до Європи".

Віктор Ющенко, 52 роки, сидів у 17-му ряду, де місця заброньовані для президента. Поряд — його дружина Катерина, доньки Софія, Христина, Віталіна та син Андрій. Були також "молодіжний" міністр Юрій Павленко, губернатор Київщини Віра Ульянченко та голова державного управління справами Ігор Тарасюк. Депутат Київради Михайло Бродський приїхав із високою блондинкою на сріблястому "бентлі". Його супроводжувала охорона на чорному джипі.

Охоронець Ющенка заборонив підходити до президента і його родини.

— Ніяких інтерв"ю, — попередив, — це приватний захід.

Кутуньо прилетів до Києва у суботу вранці об 11.05 із Москви. В російській столиці він виступав на Дні міліції. "ГПУ" зустріла його в аеропорту Бориспіль.

Готель "Україна" начебто забракували. Мовляв, там коридорами проститутки ходять

— Я готовий відповідати на ваші запитання, — погоджується співак, вийшовши через віп-термінал. На ньому чорна спортивна куртка з хутром на капюшоні, світлі джинси. Але директор співака заперечує. Кутуньо розводить руками. А дівчина-організатор бере його під лікоть і виводить надвір, до чорного лімузина.

За десять хвилин, чекаючи на багаж, Кутуньо викурює цигарку та переводить годинник на український час. Співак колекціонує годинники. Один такий йому подарував екс-прем"єр Італії Сільвіо Берлусконі.

Італієць роздивляється у вітрині магазину "Дьюті фрі" запальнички, брелоки та російськомовні дитячі книжки. Проте нічого не купує. Сідає в авто і їде в готель "Дніпро". Кажуть, співак мав зупинитися в іншому — "Україна". Та його четверо музикантів і звукооператор, які приїхали на день раніше, готель "Україна" начебто забракували. Мовляв, там коридорами проститутки ходять.

Перед концертом Кутуньо хотіли загримувати.

— Нехай я буду натуральним, — каже італієць і виходить на сцену без гриму.

Під час виступу йому виносять кошик помаранчевих троянд і білих хризантем від президента та першої леді. Співак виймає з нього сім троянд і роздає жінкам у залі. Усіх жінок, які дарують йому квіти, цілує двічі у щоки. Якась дівчина обняла Кутуньо за шию і хотіла поцілувати в губи. Але співак зробив крок назад. За дві години італійцеві вручили більше сорока букетів. Одну з пісень Кутуньо присвятив матері.

— Моя мама — це сто кілограмів кохання. Коли я її обіймав, здавалось, обіймаю цілий світ, — жартує він зі сцени і спускається в зал шукати жінку з великими габаритами. — Ви всі гарні, але худі, сухі, — засмучується. — Де ж ці мами, як українські матрьошки?

У ресторані Тото просидів до півночі

Він вибирає глядачку в чорному костюмі. Це — адміністраторка "Центральних театральних кас", що організували концерт. Та співак про це не знає. Він садить жінку на стілець на сцені й випиває з нею по келиху шампанського.

Потім Тото каже, що за дві години до концерту вивчив українську пісню. І  виконує куплет із російської — "Ах, Одесса".

Після виступу італійці прямують у ресторан "Хатинка" навпроти палацу "Україна". Кутуньо замовляє деруни, холодець із хроном. І відмовляється від  спиртного. Перед концертом він випив трохи віскі.

У ресторані ставлять диск із піснями Кутуньо. Відвідувачі просять у співака автограф. Італієць нікому не відмовляє, цілує шанувальників у щоки.

У ресторані Тото просидів до півночі. А в неділю зранку вилетів до Мілану, де живе з дружиною Карлою, у пентхаузі. Дітей у них немає. Сина співакові кілька років тому народила його подруга. Кутуньо на цю тему не любить говорити.

Тото Кутуньо написав понад 300 пісень. 16 — для французького співака Джо Дассена, 13 — для італійця Адріано Челентано. Його пісні виконували Даліда, Мірей Матьє, Мішель Сарду. Сам Кутуньо заспівав у 1983-му. На фестивалі у італійському місті Сан-Ремо він виконав пісню "Італьяно" і отримав перший приз. Тоді ж вийшла його сольна платівка "Італьяно", яка продавалася і в СРСР.

Зараз ви читаєте новину «Кутуньо присвятив пісню Ющенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі