вівторок, 10 червня 2008 19:16

Куртіс Фуллер вперше виступив в Україні

  Живого класика джазу Куртіса Фуллера в Києві сприймали гаряче. Розчулений музикант вигукнув наприкінці свого концерту: ”Віва, Україна!”
Живого класика джазу Куртіса Фуллера в Києві сприймали гаряче. Розчулений музикант вигукнув наприкінці свого концерту: ”Віва, Україна!”

У п"ятницю американський джазмен і 10-разовий лауреат премії "Ґреммі" Куртіс Фуллер, 73 роки, виступив із концертною програмою в столичній консерваторії. Темношкірий музикант прибув до Києва напередодні на запрошення приятеля і колеги Аркадія Овруцького. Це його перший візит до України. Оселився Фуллер у готелі на Лівому березі Дніпра.

— 7 червня ходили гуляти містом, — каже Овруцький. — Фуллер був у захваті від Хрещатика та Лаври. Казав, що в нас підземне життя бурхливе, вирує. У Лаврі музикант відвідав кілька церков, релігія відіграє важливу роль у його житті.

Куртіс Фуллер уперше спробував українських страв. Обідав у ресторані "Свінґ" на Лівому березі. Найбільше йому сподобався борщ із пампушками.

Перед початком виступу Фуллер за лаштунками дивиться в невелике люстерко, робить ковток мінеральної води без газу. Зал вітає музиканта оплесками. Вони стають гучнішими після кожної наступної композиції.

В антракті джазмен швидкими кроками прямує до гримерки, за ним поспішає кілька журналістів і фотографів. Музикант прикриває двері, просить не турбувати його 2 хв. Ті переминаються з ноги на ногу. Дивляться на годинники, зрештою заходять у гримерку.

Артист сидить на стільці, відкинувшись, глибоко дихає. Під його ногами у футлярі лежить тромбон. Музикант погладжує його рукою. Каже, щоранку, коли прокидається, дивиться на свій музичний інструмент і розуміє, що це Бог благословив його грати. Упродовж кар"єри він грав у різних стилях, із багатьма гітаристами.

— Кожен музикант, кожна група, з якою я грав — це як окрема пригода, — згадує. — І щоразу, коли я щось грав, то виконував це по-новому. Це як у сім"ї. Ти ж не будеш дарувати матері, батькові та братові однакові подарунки, а намагаєшся кожному дарувати щось нове, краще.

Зараз ви читаєте новину «Куртіс Фуллер вперше виступив в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі