вівторок, 09 лютого 2016 07:50

"Криголам" Суворова видали українською

"Криголам" Суворова видали українською
Фото: day.kiev.ua

— Ця книжка перевернула мою свідомість, — говорить письменник Юрій Макаров, 60 років, на презентації українського перекладу книжки Віктора Суворова "Криголам".

— Коли 1991-го розвалився Радянський Союз, для багатьох його громадян була пройдена точка неповернення. Ідеали Жовтневої революції та комунізму вже втратили зміст для більшості. Але одна "священна корова" залишалася недоторканною в мізках наших співвітчизників. Це так звана "Велика Вітчизняна війна". Суворов у своїй книжці зробив повну ревізію ставлення до Другої світової. Скальпелем розрізає і показує її суть. Після такого лише під гіпнозом телевізора можна вірити російській імперській пропаганді.

68-річний Віктор Суворов із кінця 1970-х живе у Великій Британії. Колишнього радянського розвідника в СРСР заочно засудили до смертної кари. 30 років тому світ побачила його книга "Криголам". У ній, аналізуючи доступні на той час мемуари й документи, Суворов робить висновок, що у початку Другої світової війни Йосип Сталін винен не менше за Адольфа Гітлера. СРСР мав намір першим напасти на Німеччину. 22 червня 1941-го року нацисти вимушені були завдати упереджувальний удар.

Справжнє ім'я Віктора Суворова — Володимир Резун. Він українець. Виріс на Далекому Сході. "Криголам" вийшов друком у київському видавництві "Зелений пес".

— Володимир Богданович сказав, що чекав цього дня 30 років, — розповідає перекладач і видавець книжки 48-річний Віталій Капранов.

— 2013 року "Криголам" був допрацьований автором. Книжка стала вдвічі товщою й ґрунтовнішою. До списку джерел, які Суворов використовував при створенні "Криголама", в українському виданні запропонував додати чималий перелік творів тих, хто з ним не погоджується.

Наклад книжки Віктора Суворова "Криголам" — 2 тис. примірників. У книгарнях коштує 169 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Криголам" Суворова видали українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі