понеділок, 19 березня 2007 16:49

Колишній радник президента показав колекцію бронзи

Автор: фото: PHL
  Найбільша скульптура виставки — ”Лев і левиця” Кловіса Едмона Массона
Найбільша скульптура виставки — ”Лев і левиця” Кловіса Едмона Массона

42-річний сирієць Харес Юссеф, колишній радник президента і бізнесмен, показує в столичному музеї імені Богдана та Варвари Ханенків власну колекцію. Це 64 бронзові скульптури, створені в ХІХ–ХХ столітті анімалістами, тобто митцями, які зображають тварин і птахів. Виставка називається "Цінуймо бронZoo!".

На відкриття Юсеф не приїхав. Замість нього була 30-річна менеджерка Лідія Шульженко.

— Харес дуже зайнятий, — пояснює вона.

— У колекції Юссефа 140 скульптур, — розказує куратор виставки Олена Живкова. — Щось йому подарували, щось купив сам. Коли я вперше побачила ці роботи, багато з них були без імен та назв. Але працівники нашого музею за короткий час їх визначили. Це Антуан Луї Барі, Кловіс Едмон Массон, П"єр Жюль Мен та Альфред Дюбунак.

Музейники відібрали з колекції бізнесмена кращі скульптури. Розставили їх у музеї по колу у скляних вітринах. Тут є кіт завбільшки з сірникову коробку і майже метрові лев та левиця. Скульптура заважка для звичайної скляної вітрини. Тому її демонструють на дерев"яному постаменті в центрі залу.

По завершенні виставки 16 квітня всі скульптури продадуть на аукціоні. Виручку перекажуть на будівництво дитячого медичного центру з пересадки кісткового мозку.

Зараз ви читаєте новину «Колишній радник президента показав колекцію бронзи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі