пʼятниця, 22 серпня 2008 18:27

Кокотюха зекономив 20 гривень

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  На книжковій виставці письменник Андрій Кокотюха роздавав автографи і читав еротичні вірші львівського поета Сергія Сірого
На книжковій виставці письменник Андрій Кокотюха роздавав автографи і читав еротичні вірші львівського поета Сергія Сірого

Давно хотів придбати "Український "Лохотрон" Миколи Рощина. Вона скрізь коштує 40 гривень, а тут — 20. Зекономив, — радіє письменник Андрій Кокотюха, 37 років. — Звідти можна набратися сюжетів для нових кіносценаріїв.

Протягом години він роздає автографи за прилавком видавництва "Нора-друк" на Міжнародній книжковій виставці в столичному Українському домі. Організатор виставки — Державний комітет телебачення та радіомовлення, учасники — українські, російські й білоруські видавці.

На столі — викладені книги Кокотюхи "Темна вода", "Повзе змія".

"Це ліжко пахне тобою, на ньому сліди твого болю, — Андрій виразно читає збірку "Пожежа тіл" львівського поета Сергія Сірого. Купив її за 8 грн.

Від виставки Кокотюха не в захваті:

— Люди, за чиї гроші робляться такі виставки, не знають художньої літератури. Пам"ятають лише те, що читали в школі. А там вони вчилися погано. Виставки треба робити не в Українському домі в Києві. Літературу треба вивозити зі столиці до регіонів. У тамтешніх книгарнях тільки кулінарні рецепти стоять.

— Доведено, що барон Мюнхгаузен був в Україні. У Києві на Печерську в часи козаччини стояла військова частина російської армії, де він служив, — розповідає за стійкою автор книги "Неймовірні пригоди барона Мюнхгаузена в Україні" Ігор Сиченко, 63 роки. — Мій Мюнхгаузен приїжджає в Україну на запрошення друга, козака Степана, — переповідає одну із пригод. — Із Січі пливе в Туреччину, щоб допомогти українському шпигуну. Човен Мюнхгаузена до Туреччини тягне сотня білих лебедів. На цьому пригоди тільки починаються. За моїм "Мюнхгаузеном" львівська студія "Гал-фільм" зніме серіал. Чекаю, коли вони назбирають грошей.

За 18 грн книгу Сиченка купує молода жінка.

— Напишите: "Ванечке от автора", — просить автограф.

— Не Ванєчкє, а Іванку, — виправляє її жінка, що проходить поруч.

Подарункова енциклопедія "Україна — козацька держава" коштує сім тисяч гривень

За книжки правлять від 1 до 7 тис. грн. Гривню коштує карта Білорусі. За п"ятірку можна було придбати "Пригоди Тома Сойєра" Марка Твена та "Комп"ютерний словник". У 7 грн оцінені брошури із нотами Леонтовича "Два хори". Найдорожчу книгу представило видавництво "Емма". Подарункова енциклопедія "Україна — козацька держава" Володимира Недяка коштує 7 тис. грн.

— Це унікальна енциклопедія українського козацтва. 60 учених писали її 6 років. Книга має 1216 сторінок. Виготовлялася на індивідуальне замовлення. Палітурка обгорнута в тиснену шкіру, зверху — мідний герб запорізького кошу. Того року продали три тисячі таких книг, — каже менеджер "Емми" Анна Калюжна, 22 роки.

— Чого це немає книжок Кучми та Кравчука? Бояться ці великі письменники своїх творінь на виставку виставляти, — бурчить на виході сивочолий чоловік у картатій сорочці.

Виставка тривала чотири дні.

Зараз ви читаєте новину «Кокотюха зекономив 20 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі